THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, February 25, 2013

NOTIS PEMBERITAHUAN : UPM GREEN TOUR

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Mari rapat-rapat sebab hari ni nak buat announcement sikit kat semua rakyat Malaysia, tak kira muda ataupun tua. Hehee



Sempena Putra Canselor Carnival 2013 '' We Are Young '' akan diadakan pertandingan '' UPM Green Tour '' iaitu larian sepanjang 10 kilometer bagi lelaki dan wanita di mana penyertaan ini adalah terbuka kepada semua rakyat Malaysia meskipun warga emas berumur 80 tahun sekalipun. hihi Program ini adalah peringkat kebangsaan so tak rugi kalau join :) Kepada yang nak kumpul sijil, boleh lah join program ni sebab dapat sijil peringkat kebangsaan okay ! 

Berikut adalah maklumat yang lengkap tentang program

Anjuran: Majlis Tertinggi Malaysia Kolej Canselor Universiti Putra Malaysia
Yuran: Rm10.00 ( dapat baju dan sijil )
Tempat bermula dan tamat larian: Padang Kawad Kolej Canselor
Tarikh: 16 Mac 2013
Masa: 7:30 pagi waktu Malaysia

Kepada sesiapa yang berminat ataupun ingin bertanya tentang program ini dengan lebih lanjut, boleh lah menghubungi terus ahli jawatankuasa yang incharge program ni iaitu

Fahmi: 017-9725339
Nor Amirah Jaludin: 017-7934459
Sharifah Izyan: 019-9665887
Noor Ain Mohd: 013-4576639

Selain dari program larian ini, terdapat pelbagai lagi program yang terdapat di dalam karnival ini. Untuk mendapat lagi lebih informasi, boleh lah korang semua pergi laman facebook dan laman web yang akan diberikan :)

Fb : PCC 2013 '' We Are Young ''
Laman web : Putra Canselor 2013
Email ( untuk sebarang pertanyaan )  : pcc2013_weareyoung@hotmail.com



HADIAH MENARIK MENANTI ANDA !!





Wednesday, February 13, 2013

INSTAGRAM ON WEBSTAGRAM!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Berita baik untuk pengguna-pengguna INSTAGRAM di dalam phone, korang sekarang boleh surf akaun instagram korang di dalam laptop !! *teruja* 

Terkini, Instagram telah melancarkan sebuah laman web yang diberi nama WebStagram di mana semua pengguna instagram boleh melayari akaun mereka di dalam laptop. Okayh sekarang korang teruja tak macam aku teruja sekarang? HAHAHA mana taknya teruja, sesekali on facebook guna laptop, boleh lah sesekali jenguk apa jadi dalam Instagram kita, berapa banyak dah orang like gambar kita, kawan-kawan kita ada komen apa-apa tak. hehe

Ni gambaran WebStagram guna akaun aku, Korang boleh lah follow instagram (WebStagram) aku hehe


@HencekHaikal (sila follow ! hahaha)



Apa yang istimewanya webstagram ni? Actually sama je macam instagram cuma beza kita guna phone dengan laptop je :) 

Webstagram is the Best Instagram Web Viewer!
You can:
  • View photos of the people you follow
  • Like and Comment on photos
  • Follow and Unfollow other users
  • See your followers and following
  • Browse popular photos/tags/users
  • Get your RSS feeds
  • AND MANY OTHER STUNNING FEATURES...!
Selain itu, Webstagram juga menawarkan DMstagram di mana kita boleh hantar Direct Message kepada pengguna instagram yang lain melalui WebStagram. Wah ! ini gempak serious gempak hehe

Bagi pemilik blog-blog di Malaysia yang nak promote dorang punya akaun WebStagram/Instagram, boleh jugak letak '' Follow Me Button '' dalam blog supaya orang klik kat situ terus pergi ke akaun WebStagram kita, kat situ dorang boleh lah nak follow ke like ke komen ke kat gambar kita. Yang macam aku buat. hehe

Macam-macam features yang ditawarkan dalam WebStagram, apa tunggu lagi ! Cepat log in Webstagram guna akaun Instgram korang dan cepat-cepat follow aku ! hehehe Peace :)

Terima kasih sudi baca, like dan komen lah sikit =B

Friday, February 1, 2013

MISTERI LEGOLAND MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Ada sesiapa kat sini yang pernah pergi Legoland Malaysia ? 

1..2..3..4..5..6..7..8..9 okay okay macam ramai yang dah pergi. Hehe And aku nak tanya, adakah korang tahu apakah misteri yang terdapat di Legoland ? 

Meh nak story

23.01.2013 aku dengan kawan ex-matrik  seramai lima orang pergi lah kat tapak Legoland yang terletak kat Nusajaya, Johor tu. Mula-mula pergi kitorang nampak suasana lengang gila, kitorang pun endahkan lah situasi lengang tu kan. So, kawan aku pun drive la kereta nak pergi cari parking, memang kat tempat parking pun cakap kau takde kereta langsung. Terlintas kat minda kami takkan kitorang dah salah masuk tempat ni. Takpe, positifkan minda. So dah dapat parking kitorang pun pergi lah nak masuk dalam Legoland tu, tengok kiri kanan takde orang lalu lalang langsung. 'Aik, takkan orang dah jemu nak masuk Legoland kot' itu ayat yang terkeluar dari bibir aku. Kitorang still tak ambil kisah pasal tu, kitorang pun terus lah masuk kawasan Legoland tu. Kedai bukak, semua kedai bukak. Ada Tutti Frutti, ada KFC, macam-macam. Then terus kitorang pergi ke kaunter ticket Legoland. KOSONG! Takde orang langsung. Semakin menjadi-jadi pelik, takkan hari ni semua orang boikot Legoland kot. Takpe kitorang still tak puas hati, nampak makcik cleaner dalam Legoland tu, kitorang tanya makcik tu

''Makcik, kenapa takde tiket dijual ni makcik?''
''Dik, hari rabu memang Legoland ni TUTUP''




Maka itu lah misteri Legoland yang aku nak ceritakan kat korang hari ini. Hehehe Suspen tak ? 

Bytheway, kalau nak pergi Legoland, pergi lah hari lain selain hari rabu, sebab kalau pergi hari rabu korang cuma dapat bergambar depan signboard Legoland je macam kitorang. Sedih kot T____T

So hari tu jugak, kitorang decide pergi tempat lain sekitar Johor ni, kawan aku teringin nak pergi Zoo Johor, so kitorang pun pergi lah zoo . hihi Lepastu pergi Danga bay sampai lewat malam lepak tepi laut tengok Singapura dari jauh. Haaa lepasni kitorang plan nak pergi USS pulak. So kena standby duit dan passport! HAHAHA

Gambar depan Zoo Johor


Gambar ni kat City Square, JB 


Lepak kat Danga Bay sambil main-main basikal. Syiok wooo! hehehehe

24.01.2013 (khamis) Kami berlima tak puas hati selagi tak masuk Legoland kami taknak balik! Hak bermain hak kami! Gitu sekali kan. haha. So kami decided hari khamis tu kami berlima pergi Legoland Malaysia ni. Alhamdulillah hari khamis nasib baik bukak, kalau tutup jugak memang kitorang bakar Legoland tu. Takut tak? =D

Apa yang boleh aku cakap, Legoland Malaysia ni best. Tapi dengar cerita Waterpark masih dalam proses penyiapan, so insyAllah kalau dah lengkap semua dah Legoland ni, kami pakat nak pergi lagi Legoland ni. Maybe bilangan orang akan bertambah, sebab ? Sebab nanti kan tengok gambar, gambar akan ceritakan segalanya. Ceh =D Bytheway, time kitorang pergi ni ada promosi 35% OFF per tiket sebab ada voucher yang boleh didapati kat pek bungkusan Mamee/Corntoz dll :)

 Kami berlima pakat pakai baju sama. Hehe 


Pintu masuk Legoland. Memang ramai lah orang time ni. HAHA














 Takpayah sesusah nak pergi KL nak bergambar depan Menara berkembar. HEHE Legoland semua ada!





 Roller coaster ni menggerunkan. Terjerit-jerit kitorang naik. HAHA 








 Tak dapat main waterpark, main benda yang ala-ala berair pun boleh. Takde lah lencun mana main benda ni -,-'








 Sumpah ngeri! :O


 Pakai cermin mata 3D sebab nak tengok cerita 4D Hehe


 Legoland Best!!!! ^^

Alhamdulillah dapat jugak merasa pergi Legoland ni. Korang? Tunggu apa lagi? Sementara tengah ada promosi 35% Off per Voucher ni, ramai-ramai pergilah berseronok ! ^^ Dari tiket RM140 boleh dapat RM91 je. Hehe 

Terima kasih sudi baca, Assalamualaikum :)