THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, November 30, 2012

MEREKA TAK KISAH

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sebabkan UniSZA buat konvo hari ahad ni, jadi aku ambil keputusan untuk balik ke Kluang sebab dapat cuti Jumaat,Sabtu dan Ahad. Nawaitu balik pun takde apa sangat, nak settlekan tentang pinjaman untuk Yayasan Pelajaran Johor yang nak kena pantas,cekap dan teliti nih. Ceh lepasni bukan anak emas PTPTN lah ye :p

Beli tiket khamis malam dan sampai Jumaat pagi. Lepas solat jumaat je terus pergi LHDN nak pergi matikan setem hasil. Nasib baik balik hari jumaat, tak tutup lagi 

Haruslah kalau aku dah balik, orang pertama yang tanya pasal kejadian ragut tu mesti dan semestinya mak aku. Punya lah risau sungguh dia dengan keadaan aku kat Terengganu tu. Tapi since dah balik siap makan kopok lekor depan mata dia, Alhamdulillah lega sikit hati mak aku. Adakah aku ni patut digelar sebagai 'Anak Mak'? Ceh memang anak mak pun. Muehehe =B Anak bapak sekali pun boleh

Hilang beban sikit harung sorang-sorang benda ni (even ada roommate dan classmates) bila cerita detail kat mak aku. Siap cakap

''Mak tak marah pun hilang handphone tu''

Mak aku cuma kesal sikit lah dengan kejadian yang berlaku tu, maklumlah benda dalam kampus kan. Tapi mak aku chill je sebab benda dah berlaku. kan ? :)

Lepas pergi matikan setem tu , terus pergi celcom center nak renew number. Kena charge RM10 tapi takpe sebab tengok baki dalam akaun no tu ada RM4.00 lagi. HAHA Alhamdulillah, ingatkan dah RM0.00 rupanya ada lagi baki. Perlu ke aku cakap peragut tu baik? Haruslah tidak. Cis 

Malam tu pulak, bapak aku balik dari kerja terus dia jumpa aku. Amboi prihatin dan rindunye terhadap anak beliau ni. HAHA macam biasa, benda yang sama. Yang syoknye , bapak aku ni pakai sony android so aku pun belek-belek lah phone bapak aku tu, boleh bapak aku cakap ''Nak pakai lah phone bapak tu, phone nokia hang bagi bapak pakai'' Amboi terus orang cakap Tuah ayam nampak kat kaki,Tuah manusia bapak sendiri yang bagitau . Aku tak ambil pun, dahlah hilang henset mahal lepastu nak menyusahkan bapak kau lagi, takke rasa macam anak yang errrr Taknak ah :D

Bytheway nak cakap yang kucing-kucing aku dah makin sihat dan makin gemuks. Lagi-lagi anak-anak Ninie yang makin comel dan makin menjadi dewasa. Entah bila nak dewasa pun aku taktahu perihal kucing-kucing ni. HAHA Tadi bagi mandi tiga-tiga ekor tu dan masing-masing dah wangi lepastu lepas lah dorang dari sangkar, memang habislah bau balik. Takpe, bau kucing kan best dihidu. Bhahaha  =D

Kehidupan kat U makin tough. Yes aku admit benda tu. Aku pun still tunggang langgang lagi schedule sebab still tak manage dengan betul-betul assignment yang ada. Memang banyak kaw-kaw lah assignment lecturer bagi, pandai-pandai ah korang manage benda tu, jangan jadi cam aku sudah. Stress je memanjang. HOHO

Ada apa-apa lagi tak nak cerita ek?

Rasa macam dah takde. So nantikan lah next entry ea. Hihi :p



Belek-belek kamera, jumpa gambar ni. Kenangan :)

Selamat membaca 

Friday, November 23, 2012

MANGSA RAGUT

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Baru je dua bulan aku kat Terengganu ni, tapi aku sendiri dah mencipta rekod. Makin famous lah aku hidup kat sini. Huh . Sedih nak cerita kan kisah ni. Tapi demi pembaca yang disayangi , aku gagahkan jua nak cerita. Ceh 

Pada 20/11/2012, tarikh sangat keramat bagi aku. Kalau korang nak tahu, hari khamis yang lepas aku kena ragut dengan manusia yang bertopengkan iblis laknatullah. Kejadian ni berlaku pun sangat pantas, sedih bila dikenangkan balik kisah ni. 

Petang khamis tu, aku bergegas nak pergi jumpa lecturer nak ambil mid-test math. Dalam lebih kurang pukul 1.40-1.45 masa tu aku sorang-sorang jalan. Then tiba-tiba ada satu motor ni berhenti kat aku dan tiba-tiba dia tanya

 ' Kafe Kat mana ek dalam Unisza ni?'

Aku pun jawab lah dan kebetulan atau nak dijadikan cerita, aku pegang phone masa tu sebab nak text lecturer cakap aku lambat sikit nak jumpa dia. Tiba-tiba dia ambil handphone aku dan terus pecut motor dia. Aku tergamam gila masa tu dan aku sempat kejar motor dia. Aku sempat pegang besi belakang motor tu tapi  terjatuh dan paling sadis lagi aku terseret atas jalan. Okay itu sangat sakit !

Lepas dah jatuh dan terseret atas jalan, aku pun bangun lah , aku jerit minta tolong

''Tolong Tolong, saya kena ragut! tolong''

Tapi malangnya satu orang pun tak tolong sedangkan ramainya pelajar UniSZA melihat kejadian ni. Aku menangis masa tu sebab terkejut sangat dengan kejadian tu. Tiba-tiba ada satu lori berhenti dan tanya aku kenapa, aku cakap yang aku kena ragut dan tolong kejar motor yang ragut aku tu. Terus lori tu kejar. Tapi peragut tu berjaya melepaskan diri dan aku taktahu dia hilang ke mana :(

Terkilan sangat sebab takde seorang pun manusia yang tolong aku. Korang bayangkan masa tu kejadian berlaku kat jalan utama UniSZA yang ramai pelajar lalu lalang nak ke kelas dan balik kelas . Nak-nak masa tu dah nak dekat pukul 2 petang waktu pelajar nak ke kelas. Takde sorang pun :/ Kot ye nak angkat aku masa terseret kat atas jalan tu. Terkilan kan? Rata-rata macam terkejut, tergamam lah kot tiba-tiba kejadian ragut berlaku dalam kampus. Lepastu, aku pun dengan sakit-sakit berlari anak cuba nak kejar jugak motor tu eventho masa tu dah hilang dari pandangan. Semua orang tengok aku berlari. Kenapa sorang pun taknak tolong? macam kejam je kan :( Ada student cakap yang dorang ingat aku berlakon. Berlakon?

Lepastu, datang lah security jumpa aku, bawak aku pi pusat keselamatan UniSZA, bawak aku pi klinik untuk dressing luka aku dan selepas tu bawak pergi buat report. Semua setel dalam masa satu hari.

Cukup lah kan aku cerita pasal kes ragut ni. Takde semangat dah nak cerita panjang-panjang. Mungkin salah aku juga, terlalu careless dalam hal ni. Lepasni sorry aku taknak layan lagi kalau orang tak kenal tiba-tiba nak tanya something. Aku fobia :/

Thanks kawan-kawan kelas yang tak henti-henti bagi semangat kat aku. Tak lupa rakan-rakan di Twitter dan juga Facebook yang tak putus-putus beri kata semangat kat aku. Terharu sangat T.T Benda dah berlaku kan. Lagipun, aku dah redha dengan semua ni. Allah bagi ujian ni sebab dia nak ingatkan aku jangan lalai dengan benda duniawi ni. Alhamdulillah. Di sebalik kejadian ni, terselit hikmah yang besar Allah janjikan kepada aku.





Lokasi luka: Siku,Lutut,Pinggang dan Lain-lain 













Bijak sungguh peragut tu aim aku. Tahulah phone aku besar gedabak. Ambek lah . Ambek lah nak sangat! Serious rindu dengan Note ni :"(

Redha dengan ketentuan Illahi. Dia dah rencanakan semua ni. Ketentuan Dia, siapalah kita nak mempersoalkan :")

Terima kasih sudi baca,doakan agar si peragut tu berjaya ditangkap ye. In Shaa Allah 

Friday, November 16, 2012

7 NASIHAT UNTUK ORANG YANG BERJAYA

NASIHAT UNTUK ORANG YANG DAH BERJAYA

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Masa beredar dengan pantas, meninggalkan aku terkapai-kapai di belakang. Semangat itu umpama angin, angin yang sekejap ada sekejap tiada. sehinggakan diri ini kehabisan idea. Dulu bermegah-megah update entry,update status. Baik-baik indah-indah belaka ayat. Sampai tahap ni, aku terus dibelenggu rasa tak ada idea. Kata-kata mati tiada noktah. Tergantung macam takde tali. Nak habiskan ayat pun susah. Ini lah kot roda aku. Kita bermonolog sekejap ea :)

Hari tu, ada seorang pakcik tu datang dekat dengan aku. Aku buat endah tak endah. Mungkin pakcik ni nak duduk kot. OK. Tiba-tiba pakcik ni bersuara

''Anak belajar lagi ke?''

''Ye pakcik. Saya belajar lagi''

''Nak, kalau dah berjaya nanti, jangan lupa diri. Jangan lupa asal usul. Jangan lupa pengorbanan mak ayah dan jangan buang mereka. Jangan sombong dan bermegah-megah dengan kejayaan. Jangan tindas orang. Berkongsilah harta Allah. Dan yang paling penting, jangan tinggalkan akhirat kerana dunia''

''Terima kasih pakcik......''




p/s: doakan agar aku sentiasa dikurniakan idea untuk terus mengarang. InsyAllah :)



Saturday, November 10, 2012

CARA-CARA MENGHADAPI BILL CELCOM YANG GILA

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bapak banyak bill celcom aku, padahal aku tak pakai pun. Rentetan dari Kisah entry ini [ TEKAN ] dan [ TEKAN ] , ramai actually yang dah terkena dan tanya aku macam mana nak handle benda ni . Boleh refer kat comment form . So, ni nak buat entry pasal bill celcom melambung tapi kita tak pakai pun .

Seperti yang korang sedia maklum, aku dah ditipu oleh beberapa agen celcom kononnya dorang menawarkan sim-kad percuma dan bodoh bahalolnya aku boleh percaya dengan kata-kata mereka (tambahan aku kena ugut, ciskedis betul). Dan daripada kejadian ini, secara langsungnya aku dah dapat bala bencana daripada permasalahan ini. Boleh rujuk entry tersebut.

Apa aku buat nak handle bill celcom tiba-tiba datang rumah ni? 

FIRST

aku cool . Aku relax. Bagitau kat mak dengan bapak . Cerita kat dorang dari A sampai lah Z. Bagi dorang tahu cerita yang sebenar sebab takut-takut nanti ada orang yang kena belasah dengan ayah korang. hihi

SECOND

Once dah dapat bill celcom tu, apa lagi pergilah cari celcom center yang berdekatan dengan tempat kediaman anda. Tanyakan kepada mereka tentang masalah ini. Kalau ada bukti,iaitu SIMKAD yang masih belum digunakan, jangan segan silu tunjuk depan dorang. At least, kita ada bukti mengatakan yang kita tak guna pun simkad tu. OK? Tapi kalau dah terguna pun, tunjuk je . Kalau nasib korang baik mungkin dorang akan dengar cerita korang. Kalau tak, sorry to say lah. hihi make sure cerita pasti mahu yang SASPEN ya.

THIRD

Pihak celcom center akan mengambil keterangan korang dan korang kena lah cerita dari A sampai Z seperti yang korang ceritakan kat makbapak korang. Bagi dorang tahu dan faham situasi korang camne. Then, dorang akan suruh korang buat report polis pasal benda ni. Kalau korang jenis yang nak let go masalah ini, korang boleh lah bayar ikut amaun yang tertera dan kes akan selesai tanpa perlu buat report polis. Tapi, aku takkan bayar se-sen pun untuk celcom ni dan apa aku buat? Aku ikut procedure yang celcom center akan arahkan. Pergi buat report polis. 

FOURTH

Untuk report polis, korang kena jugak cerita benda yang sama korang cerita kat makbapak korang dan celcom center tersebut. Jangan ada penokokan tambahan cerita, takut nanti maklumat orang celcom dapat lain, report polis lain. Nanti susah. Lepas dah buat report semua, korang boleh bagi salinan report tersebut kepada pihak celcom center yang korang pergi tadi. Mereka akan simpan report tersebut untuk kegunaan syarikat. Masa aku kena haritu, benda ni nak setel memerlukan masa selama TIGA BULAN. so nak taknak kenalah tunggu selama tiga bulan untuk kes ni selesai. Sekarang pun macam terombang ambing lagi kes aku ni. Tapi takpe, at least aku takyah bayar se-sen pun kat celcom ni, gila apa buta-buta dapat duit dari kita. hihi So sekarang aku pun macam tak dengar apa-apa pasal kes ni. Selesai mungkin? InsyaAllah . Nanti aku update lain

FIFTH

Simpan segala bukti yang ada dan tunggu sehingga surat dari celcom suruh korang buat apa. Bagi yang nak let go masalah ni, boleh lah bayar. So korang takyah buat apa-apa tindakan :)

Actually, ada kesan tau dari apa yang berlaku ni. Haritu aku nak pergi buat broadband untuk kegunaan masuk U. Then bila semak IC aku untuk pendaftaran, aku ada hutang lagi RM sekian sekian yang ada kena mengena dengan bill celcom tu. So, permohonan nak buat broadband aku pun tergendala sehingga aku bayar hutang tersebut. Aku pun tak amik port sangat, aku guna IC abang aku je. So sekarang broadband takboleh nak daftar atas masalah ni. Tapi aku taktahu lah kesan-kesan lain yang terjadi dari permasalahan ini.

Jadi

Nasihat aku, Jangan pernah tergoda dengan hasutan kroni-kroni syaitan  ni bila ada yang menawarkan sim-kad percuma. Itu semua TIPU! Jadi, better pergi beli sim-kad kat kedai-kedai telekomunikasi yang ada kat Malaysia ni. Banyak kan? IC pun jangan sesekali bagi kat orang. Itu paling penting

Thanks baca ! :) Share kalau bermanfaat 

Sunday, November 4, 2012

BERENANG BERSAMA I-PHONE ANDA!

BERENANG BERSAMA I-PHONE ANDA



Teringin nak bercuti di pulau-pulau? Nak bermandi-manda di pantai? Teringin nak ambil gambar kenangan di dalam air ataupun laut? Apa function beli i-phone mahal-mahal kalau takboleh bawak masuk air kan . hihi






Jika anda seperti yang di atas . Maka anda patut baca tentang tawaran ini !

Apa yang korang perlu buat adalah

1) Click pada link ini ( TEKAN )
2) Baca keterangan produk sehingga habis
3) Log in kat sini dulu ( TEKAN ) Korang log in guna akaun facebook korang jea . Senang :)
4) Tekan pada perkataan '' BUY " disebelah kanan atas sekali . Jumpa kan?
5) Choose your deal -> Pilih apa yang korang nak then click pada harga tersebut
6) Complete your purchase



7) Proceed !

Senang kan? Boleh dah nak gi beli . wehuuuuuuu~

Selamat membaca dan membeli belah kawan-kawan :)

Boleh share kat kawan-kawan eh . Thanks

Saturday, November 3, 2012

KISAH PEMUDA BERIBUBAPAKAN BABI

KISAH PEMUDA BERIBUBAPAKAN BABI

Nabi Musa adalah satu satunya Nabi yang boleh bercakap terus dengan Allah S.W.T. Setiap kali dia hendak bermunajat, Nabi Musa akan naik ke Bukit Tursina. Di atas bukit itu lah dia akan bercakap dengan Allah. Nabi Musa sering bertanya dan Allah akan menjawab pada waktu itu juga. Inilah kelebihannya yang tidak ada pada nabi-nabi lain.

Suatu hari Nabi Musa telah bertanya kepada Allah

''Ya Allah, siapakah orang di syurga nanti yang akan berjiran dengan aku?''

Allah pun menjawab dengan mengatakan nama orang itu, kampung serta tempat tinggalnya. Setelah mendapat jawapan, Nabi Musa turun dari bukit Tursina dan terus berjalan menuju ke tempat yang diberitahu. Setelah beberapa hari dalam perjalanan akhirnya sampai juga Nabi Musa ke tempat berkenaan.

Dengan pertolongan beberapa orang penduduk di situ beliau berjaya bertemu dengan orang tersebut. Setelah memberi salam beliau dipersilakan masuk dan duduk di ruang tamu.

Tuan rumah itu tidak melayan Nabi Musa. Dia terus masuk ke dalam bilik dan melakukan sesuatu di dalam. Sebentar kemudian dia keluar sambil membawa seekor babi betina yang besar. Babi itu didukungnya dengan cermat. Nabi Musa terkejut melihat nya.

''Apa hal ini?'', Kata Nabi Musa berbisik dalam hatinya penuh kehairanan.

Babi itu dibersihkan dan dimandikan dengan baik. Setelah itu babi itu dilapkan sampai kering serta dipeluk cium kemudian dihantar semua ke dalam bilik. Tidak lama kemudian dia keluar dengan membawa seekor babi jantan yang lebih besar. Babi itu juga dimandikan dan dibersihkan. Kemudian dilap sehingga kering dan dipeluk serta cium dengan penuh kasih sayang. Babi itu kemudiannya dihantar semula ke dalam bilik.

Selesai kerjanya itu barulah dia melayan Nabi Musa.

''Wahai saudara! Apa agama kamu?'' Tanya Nabi Musa

''Aku agama Tauhid'' Jawab pemuda itu ( Agama Tauhid = Agama Islam )

''Habis mengapa kamu membela babi?,Kita tidak boleh berbuat begitu'' Kata Nabi Musa

''Wahai tuan hamba, sebenarnya kedua babi itu adalah ibu bapa kandungku. Oleh kerana mereka telah melakukan dosa yang besar, Allah telah menukarkan rupa mereka menjadi babi yang hodoh rupanya. Soal dosa mereka dengan Allah itu soal lain, itu urusan mereka dengan Allah. Aku sebagai anaknya tetap melaksanakan kewajibanku sebagai anak. Hari-hari aku berbakti kepada kepada kedua ibu bapaku sepertimana yang tuan hamba lihat tadi. Walaupun rupa mereka sudah menjadi babi, aku tetap melaksanakan tugas aku'' Sambungnya lagi

''Setiap hari aku berdoa kepada Allah agar mereka diampukan, Aku bermohon supaya Allah menukarkan wajah mereka menjadi manusia yang sebenar, tetapi Allah masih belum memakbulkan lagi''

Maka ketika itu juga Allah menurunkan wahyu kepada Nabi Musa A.S 

''Wahai Musa, inilah orang yang akan berjiran dengan kamu disyurga nanti, hasil baktinya yang sangat tinggi kepada kedua ibubapanya. Ibu bapanya sudah buruk dengan rupa babi pun dia berbakti juga. Oleh itu, Kami naikkan maqamnya sebagai anak soleh di sisi Kami''

Allah juga berfirman lagi yang bermaksud

''Oleh kerana dia telah berada di maqam anak yang soleh di sisi Kami, maka Kami angkatkan doanya. Tempat kedua ibubapanya yang Kami sediakan di dalam neraka telah Kami pindahkan ke dalam syurga''






Itulah berkat anak yang soleh. Doa anak yang soleh dapat menebus dosa ibu bapa yang akan masuk ke dalam neraka pindah ke dalam syurga. Dengan syarat berbakti kepada ibubapanya. Walaupun hingga ke peringkat rupa ayah dan ibunya seperti babi. Mudah mudahan ibu bapa kita mendapat tempat yang baik di akhirat kelak. Walau bagaimana buruk sekalipun perangai kedua ibubapa kita itu bukan urusan kita, urusan kita ialah menjaga mereka dengan penuh kasih sayang sebagaimana mereka menjaga kita sewaktu kecil hinggalah dewasa. Doa anak yang soleh akan membantu kedua ibubapanya mendapat tempat yang baik di akhirat, inilah yang dinanti-nantikan oleh para ibu bapa di alam kubur.

Erti sayang seorang anak kepada ibu bapanya bukan melalui hantaran wang ringgit, tapi sayang seseorang anak kepada kedua ibu bapanya ialah dengan doanya supaya kedua ibubapanya mendapat tempat yang terbaik di sisi Allah. Wallahualam, InsyaAllah. 

Boleh like . Boleh share :)

Rujukan: Buku Himpunan kisah-kisah teladan ( 93 kisah-kisah benar )


Thursday, November 1, 2012

WHATSAPP DAN INSTAGRAM

WHATSAPP DAN INSTAGRAM (entry permulaan november ohsemmmm)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Apa tu Whatsapp ?

Get WhatsApp Messenger and say goodbye to SMS!
WhatsApp Messenger is a smartphone messenger available for Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone and Nokia phones. WhatsApp uses your 3G or WiFi (when available) to message with friends and family. Switch from SMS to WhatsApp to send and receive messages, pictures, audio notes, and video messages. First year FREE! ($0.99/year after)

Instagram tu apa ?
Instagram is a free photo-sharing program and social network that was launched in October 2010. The service enables users to take a photo, apply a digital filter to it, and then share it with other Instagram users they are connected to on the social network as well as on a variety of social networking services.Instagram currently has 100 million registered users. A distinctive feature is that it confines photos to a square shape, similar to Kodak Instamatic and Polaroid images, in contrast to the 4:3 aspect ratio typically used by mobile device cameras.

Mesti korang tiba-tiba pelik kan kenapa lah tiba-tiba aku ni buat entry pasal Whatsapp dengan Instagram ni . HUHU 

Cuba teka 

Masa cuti hari raya haji haritu . Aku kan balik kampung kat Penang , sebab semua ahli keluarga akan berkumpul kat rumah nenek aku . Ayah aku sekarang ni kerja kat Penang manakala mak dengan adik serta akak dan abang aku duduk kat Johor lagi . So yang balik dari Johor cuma mak dan adik beradik aku yang lain , Ayah aku tunggu kat Penang je . Korang nak tahu cerita tak ? Huhu rasa segan pulak nak bagitau korang tapi apakan daya , nak update belog punya pasal nak taknak kena lah jugak cerita kan . Haritu masa aku balik dari Penang . Mak dengan Ayah aku hadiahkan sesuatu kat aku . Sesuatu yang aku memang nak sangat sangat sangat sangat . Umpama gula-gula jatuh bergelimpangan dalam riba , macam durian wangi yang jatuh bergolek-golek depan mata . Mereka hadiahkan aku ni 


''Dengan syarat mesti dapatkan Dekan sem pertama ni''

Ya Allah , seronok tak terhingga bila benda yang kita idam-idamkan akhirnya jadi milik kita jugak . Dulu aku tak pernah nak terlintas yang aku akan dapat pakai phone ni sebab yelah mahal kan . Sekali , hamekau ! HAHAHA Alhamdulillah . Terima kasih mak dengan ayah sebab memahami kehendak dan keperluan anakmu ini .

So bila dah ada smart phone ni . Aku tahu yang aku ni still ketinggalan zaman bila orang dok sibuk cakap pasal instagram lah , whatsapp lah , viber lah , so dengan gigihnya aku pun cuba lah cari semua binatang tu dalam market samsung ni . Bila dah jumpa , aku apa lagi download lah semua application yang berkaitan . Yang perlu ada dalam smart phone ni .

Bila aku dah download binatang-binatang tersebut masuk dalam phone aku , memang silap besar ! 

Sekarang aku dah ketagih dengan mereka . Hua Hua Hua Mampus lah aku . Twitter pun aku dah ketagih ini apatah lagi Instagram dengan Whatsapp . 





Main instagram , kita boleh ambil gambar secara direct lepastu edit kasi comel comel sikit lepastu kita boleh lah share kat Twitter , Facebook ataupun Flickr . So far aku cuma share dekat twitter je sebab nanti bila aku share kat facebook orang cakap aku bajet nak mampuihh . HAHA Kalau korang ade instagram tu , follow lah aku . Jangan lah kedekut sangat ! hahaha :p Follow HencekHaikal dengan kadar segera .

Dulu before tak pakai smart phone , haram aku taktahu apa tu Instagram . Tapi sekarang dah tahu . hihi





Ini pulak adalah What's App . Whatsapp ni so far apa yang aku tahu fungsi dia macam SMS ala-ala chatting . Kita boleh hantar Chat/SMS  kat contact phonebook kita andai kata contact kita tu pun pakai whatsapp jugak . So kalau sesiapa yang menjadi pelanggan wifi tetap macam aku ni , memang free of charge lah kalau nak kira main whatsapp ni ! haha tak ke untung tu ? Before aku tukar pakai Samsung ni , aku pakai Nokia E5 dan untuk pengetahuan korang E5 aku tu pun boleh main whatsapp . HAHA So aku main whatsapp ni pun agak lama dalam sebulan  lebih lebih jugak . Apa komen aku terhadap whatsapp ? Terbaik broo . Korang nak berwhatsapp dengan aku? Kalau tak malu inbox lah kat facebook . Hihi :p

Tempek gambar sikit 


Terima kasih sudi baca . Terima kasih sudi like :")