THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, September 30, 2011

BUDAK HOT LAH SANGAT

ASSALAMUALAIKUM
tak jawab berdosa , kalau jawab sayangggg

kawan-kawan aku suka cakap aku ni budak hot
apa yang hot nye aku pun tak tahu lah der
takkan sebab kawan dalam facebook aku yang beribu nih dah cukup untuk aku memegang takhta budak hot ? OH EM KAY ( ops mak kau )
atau sebabkan aku mempunyai kenalan yang ramai kat kolej tuu ?
hello i'm talkative and peramah okay . HAHAHA !


baru tiga ribu something
ni pun facebook buat limit only 5k person can be our friends . so cruel --'
tapi pelik kot , yang active pun ratus je kot ops macam berpuluh je
serious someone yang add aku , jarang kot nak tegur aku atau dalam kata kejam TAK PERNAH
so aku rasa mostly yang suka add aku ni pun maybe orang yang suka meramaikan kawan to show theorang pun hot . KOT-lah HAHA
anyway terimas lah add saya wahai peng-add lelap -,-'
iloveyouall muahmuahmuah

takkan lah sebab status aku ramai yang like so aku dapat title hot
kan kan . HAHA
ala ramai lagi orang post status beratus yang like
untunglah budak yang macam tu dapat kawan muka buku aktif --'
lagipun aku rasa baru tahun ni status aku menjadi tempat-tempat button like aktif melakukan kerjanya . HAHA

penangan post yang muka aku macam bruno mars hari tu kot
errrr agak lah jugak tersebar kat kolej aku




atau
atau
atau
atau

sebab blog tersayang ini orang cakap aku hot ke ????
MUAHAHAHA ~

so macam mana , lepas dah baca entry bajet budak hot ni , anda rasa saya budak hot ?


euwww gewdik gilewwwwwwwwwwwwwwww * lari lajulaju*

Monday, September 19, 2011

TAK SANGKA KMP GLAMS


ASSALAMUALAIKUM
kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang
Ohhh Emmm Jayyyy ! :D
ohh sumpah MARIA-ELENA
haha
FYI FYI FYI anddd FOR YOU ALL INFORMATION
hari tu kan kolej aku jadi tumpuan ramaiiii
you all jangan jeles plisss ! * ohhh gediknya , annoy -.-' *

hari ahad yang lepas ( 18.9.2011 ) konvoi 1 Malaysia datang kat kolej aku
dengan beratus-ratus superbike yang besau-besau datang kat kolej aku
membuatkan jalan utama kolej aku menjadi tumpuan ramai
ohhhh kau rasa tak apa yang aku rasa ? * rasa annoy * HAHA
lepas tu kan lepas tu kan . cuba teka artis artis glams mana yang sudi datang kat perlis indera berkayangan ni
HAHA
DATO' SITI NURHALIZA , DATO' K , JUE AZIZ , ZILA BAKARIN * zila bakarin tuuuuuuuu *


minah-minah saleh dah mat saleh pun ada join tengok konvoi motor besar ni
so aku sexcited kot tengok dorang
yelah , kau tengok lah dorang tinggi , putih , cuns-cuns pulak tuuu -.-'
tapi wanita melayu tetap di hati . cewahhh ! HAHA

CER TEKA CER TEKA SIAPA NI ?


besar gedabak kot motor-motor ni
entah berapa sisi punya lah
aku 125 punya sisi je . tuttt ----


hahaha COMELL je pakcik ni buat muka macam ni
penampar mao ? HIHI

TEKUN WEH mendengar penerangan pakcik ni pasal kereta kebal ni
tapi aku taktahu lah kalau-kalau dorang cuma buat-buat dengar ke ape ke
HAHA aku tak dengar punnn , ambil gambar sambil gelak sebab tengok muka masing-masing tekun kot -.-'

cer tengok muka aku yang macam penggoda tu . * sepak diri sendiri duatiga kali *annoy
serious aku cuaks kot masa tengok benda rambu ramba ni
kau bayangkan benda alah ni berdiri tak bergerak je kat sebelah kau then kau pun ingat macam patung terus kau main acah-acah
and and benda ni bergerak terkejutkan korang
so what you will said after you got that ?
HAHAHAHHAA

kawan aku cakap , kawan aku cakap okayyyyy
' eleh mat-minah saleh ni dok bangga pa pegang bendera Malaysia,dulu hangpa gak jajah kami'
okay no comment . HAHA



-
-
-
-

BADAN SITI BERISI ( kata manis bagi gemuks )
tapi takdek berita pun yang dia mengandung
ish-ish-ish bila lah dapat tengok anak ct ni . HAHA
aku gigih kot bersesak-sesak semata-mata nak ambil gambar ct ni depan mata
nampak tak se-excitednya aku . HAHA :D

sepatah dua kata : SITI I LOVE YOU MUAHMUAH . hahahahaha ! annoy gilewwwwww-.-'

Thursday, September 15, 2011

SAMBUT RAYA LAGI KAT KMP

ASSALAMUALAIKUM
TAK JAWAB DOSAAA , KALAU JAWAB SAYANGGG * tiru gaya maria elena kejap boleh*

alhamdulillah akhirnya majlis hari raya peringat kolej matrikulasi perlis 2011 berjalan dengan jayanya !
rasa seronok sangat meraikan hari raya kat sini walau tak sempat nak sambut kat johor
plus plus raya dengan kawan-kawan pulak tuuu
gila tak meriahh ! HAHA
okay lets begin our storyy :)

BEKAS KUIH RAYA KITAR SEMULA ;D
korang pernah terfikir tak nak buat bekas kuih raya menggunakan botol minuman
kira recycle lah balik botol tu . HAHA
fyi , idea nak jadi kan botol sebagai bekas kuih raya ni last minute punya idea tau
mula-mula plan nak guna bekas kuih raya budak kelas yang rumah dia kat perlis
then tiba-tiba perlis kena banjir , so keluarga dia tak dapat nak hantar bekas kuih raya tu kat kitorang sebab rumah dia kena banjir
fikir punya fikir aku dapat satu idea jadikan botol terpakai sebagai bekas kuih raya
so apa lagi , budak kelas aku pun setuju lah sebab tu je yang boleh dibuat masa last minute
tapi serious tak sangka idea kitorang ni dapat pujian dari students lain and cikgu-cikgu sebab idea kreatif jadikan bahan kitar semula sebagai bekas kuih raya .

selain belajar , pelajar-pelajar matrix ni pun kreatif dan inovatif juga tau
jangan main-main . HAHA
meng-design meja yang disediakan dengan masa yang diberi dari pukul 4petang(selasa) hingga 11malam ( rabu )
tapi kitorang betul-betul gather gigih design meja hari rabu malam
so dapat bayangkan tak kekalutan di situ ? HAHA :D
masing-masing dengan tugas yang telah di agihkan
tapi aku ?
macam biasa lah , tukang photographer tak berbayar yang hanya tahu cakap ' kejapp nak ambil gambar ' HAHA:D

pelita tipu tu bukan aku yang lukis , cuma plessing lebih je nak tunjuk aku buat kerja . konon
HAHA
tapi kitorang semua bersatu hati , bersatu tenaga mengerah peluh untuk menyiapkan meja jadi cuns melencuns ! -.- poyo .

actually ada story tau di sebalik semua ni ,
sebenarnya kitorang tak plan mana pun nak buat macam mana design meja nanti
cuma kitorang nak buat cara tradisional rakyat melayu
so macam-macam idea keluar , ada yang nak pasang itu pasang ini
tapi biasalah , merancang bagai nak gempaks , tapi hasilnya serious hampehhh
last minute baru tau yang makanan di order kena tukar menu
lepas tu bajet pulak tak cukup nak cover duit hiasan , duit makanan dengan duit lain-lain
and then masa hari selasa petang tu , kitorang dah mula design meja ikut tradisional theme
nak tau apa yang tradisional yang kitorang buat ?
mintak budak perempuan sedekahkan kain batik yang dorang ada . HUHU
nak jadi kan sebagai alas meja ala-ala tradisional gituu
tiba-tiba ada budak cakap kalau pasang kain batik sebagai alas meja kelas tu akan di singkirkan serta merta
so kitorang dengan muka yang agak bengang nya sebab taktahu menahu pasal benda ni pun gigih lah cari pulak kain pelekat pulak
so yang jadi mangsa nya kami-kami yang kaum lelaki lah , kena lari ke dorm masing-masing pergi ambil kain pelikat , nasib baik kitorang ada , kalau takde nayaaaa
okay dah settle pasang kain pelikat menggantikan kain batik ,lepas tu ada orang cakap kalau pasang kain pelikat , kena singkir serta merta !
masa tu kitorang have no idea . mana satu yang betul ni
last-last kawan aku pergi tanya kat cikgu and cikgu cakap kain pelikat memang tak boleh , yang boleh cuma kain batik
see kan ? betapa kitorang semua tak menyirap .
after that semua orang lega sebab dah dapat tahu information yang sebetul-betulnya . HAHA
bila fikir-fikir , funny jugak bila masing-masing dah kelam kabut :D

antara kelas-kelas yang menghias meja dorang dengan havoc-nya
HAHA
tapi serious berlumba-lumba kot masing-masing nak menghias meja

YOU ARE THE SWEETT CIKGUUUUUU !
haha


gila glams kot meja kelas lain
berwarna warni , berkilau-kilau ,

OUR'S TABLE TERSAYANGGGGG !
cantik kan , cantik kan ??
siapa cakap tak cantik , lempang kan ! :P

gigih tu meja ni buat tiang
so no wonder lah diorang boleh menang .
HAHA
KEMERIAHAN HARI RAYA WARGA KMP ;)




TRADISIONAL KAN MEJA KAMI ? :)


WE ARE THE SWETTTTTTT ! miahahaha ~
waktu ni dah nak kemas-kemas meja sebab sambutan pun dah nak habis
best betul ;')
tahun depan mesti rindu nak sambut lagi

antara artis-artis glams KMP -.-'


COMEL KAN MUKA KAMI . * MUKA ANNOYING *

SELAMAT HARI RAYA . SELAMAT HARI RAYA ! :)


akhir kata dari tuan blog:

SELAMAT MENYAMBUT HARI 1 MALAYSIA !


Saturday, September 10, 2011

MENGIGAU TU APA ?

ASSALAMUALAIKUM

pernah tak korang bercakap ketika tidur ? berjalan ketika tidur ? apa-apa lah yang pasti masa tengah tidur
tak pun kawan-kawan korang ke ......... okay fine

actually hari ni aku nak rasa nak cakap pasal mengigau
aku tak tahu lah nak cakap ini penyakit ke , sindrom ke , tabiat ke apa ke
tapi aku lebih senang panggil ni penyakit , so kalau korang rasa tu bukan penyakit , cer bagitau aku . HUHU
kalau korang nak tahu , mengigau ni boleh terjadi kat sesiapa pun
tak kira dia lelaki ke perempuan ke tua ke muda ke
tapi setahu aku , penyakit ni selalu terjadi kat kanak-kanak , orang dewasa
tapi so far aku tak pernah lah dengar atok / nenek aku mengigau malam-malam . hehe
mengigau ni sebenarnya tak bahaya
tapi boleh jadi bahaya juga kalau mengigau berlebihan
secara jujurnya kan kan kan
aku ni memang kuat mengigau , aku tak tipu
kadang-kadang aku tanya kawan aku
' weh , aku ngigau tak semalam?'
setiap kali aku tanya dorang mesti cakap ' YA '
so , memang kerap tak pulak kan aku mengigau
tapi serious orang mengigau tak pernah sedar yang dia sedang mengigau !
atas pengalaman aku sebagai seorang pengigau tegar ni . HAHA
3 jenis / type mengigau yang kira glams ah dari aku kecil sampai besar panjang ni
  1. TIDUR SAMBIL BERCAKAP ( BAHASA YANG DIFAHAMI)
  2. TIDUR SAMBIL BERCAKAP ( BAHASA YANG TIDAK DIFAHAMI )
  3. TIDUR SAMBIL BERJALAN ( TAK TAHU ARAH TUJU )
tapi aku taktahu macam - mana seseorang tu bercakap dengan bahasa yang tak difahami
ini semua permainan syaitan semata-mata
bagi aku sendiri , mengigau ni boleh terjadi bila-bila masa kalau tidur , walau tidur petang sekalipun depends pada situasi seseorang tu
  1. TERLAMPAU PENAT
  2. TIDUR DI TEMPAT BARU ( TEMPAT ASING )
jenis aku , bila tidur kat tempat yang baru macam kat matrix ni , memang terjadi lah mengigau nya , aku tak tahu kenapa
tapi aku mengigau sambil bercakap je
sampai kan kawan sebelah katil aku takut dengan aku . HAHA
tapi jujur lah , aku memang tak boleh nak control mengigau ni selain aku baca AYAT KURSI ,
tapi kadang-kadang tu terjadi gak mengigau ni
and paling latest , aku dah mula mengigau sambil berjalan =.='
tapi sumpah aku tak sedar langsung aku tengah berjalan !
aku ingat lagi , aku pernah mengigau sambil buka pintu rumah , see ? bahaya kan aku ..


adab-adab yang boleh dilakukan untuk mengelak mengigau :
(1) tidur awal dan mengambil wuduk,
(2) bangun daripada tidur lebih awal separuh malam yang kedua untuk bertahajud,
(3) membaca doa sebelum tidur,
(4) membaca ‘tiga qul’ iaitu surah al-Ikhlas, al-Falaq dan al-Nas sebanyak tiga kali, kemudian dihembuskan bacaan itu di kedua-dua tangan dan digosok ke seluruh badan sekadar yang mampu tercapai tangan,
(5) tidur atas lambung sebelah kanan dan
(6) mengelak daripada tidur selepas Subuh dan Asar.
(7) amalkan ayat KURSI sebelum tidur dan basuh kaki.

so sedikit sebanyak sesiapa yang ada masalah sama macam aku ni
at least dapat lah tahu kan cara-cara yang boleh korang buat
sesiapa yang ada masalah macam aku ni , so apa lagi ?
sharing is caring-kan lah story korang kat aku . HUHU


* watak dalam kartun ni kira lelaki lah yang tengah mengigau tu * gegegege :D