THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Saturday, November 27, 2010

ulang paper ? tak nak !

dikhabar-angin-kan bahawa kertas BM akan di ulang jawab
ni sebab dikhabar-angin-kan juga kertas tu dah bocor sebelum sempat di jawab
adeh ==' jangan la ulang balik kertas BM tu
aku dah buat dengan seikhlas hati tau jawab soalan karangan
sampai 4muka surat aku buat
sedih la kalau kena repeat lagi
andand kepada yang membocorkan kertas soalan tu kan kan
kenapa perlu kau bocorkan? kau tau kan maksud amanah?
kalau tak tau kau buka internet search AMANAH
please la. aku tak sanggup nak repeat lagi
even ramai yang suka kot kalau di-repeat-kan
but aku tak suka . hmmmmmm --'


p/s: hanya dengar dengar je,taktahu kesahihanya.doakan lah tak terjadi ! amin ^^

Friday, November 26, 2010

pengumuman

candidate SPM 2010
yang duduk di perlis
aku nak minta tolong boleh?
kalau ada yang duduk di perlis
kawan kawan ke adik adik angkat ke
inform kat comment box/cbox aku ea
please ^^

Thursday, November 25, 2010

jawapan objektif SEJARAH -10-

hey hey you ! ^^
miss me ke ? xoxo
tak boleh lama sebenarnya nih
okayokay background aku pun dah bertukar. amacam? cun melecun tak ? HAHA

hari ni aku nak bagi jawapan untuk soalan objektif SPM sejarah 2010
jawapan ni aku rujuk semua dalam buku teks
inshaAllah betul semua tu. 99.9%
kalau nak check , check lah, tapi kalau ada salah salah ke bagitau aku ea
eh eh lepas dah dapat tau berapa , jangan lupa bagitau aku ^^
amaran keras ! jangan salahkan aku kalau ada kesilapan

1.A /21.C
2.B /22.D
3. D /23.B
4. D /24.D
5. C /25.B
6.B /26.C
7.C /27.D
8.D /28.B
9.B /29.A
10.B /30.C
11.D /31.D
12.D /32.A
13.B /33.B
14.A /34.C
15.A /35.A
16.B /36.A
17.A /37.A
18.C /38.C
19.C /39.C
20. D /40.A

soalan SPM XD

cantik la award ni ^^
tagged by syera



award ini telah dianugerahkan oleh tuan empunya blog yang comel
1) Nama penuh dan umur .?
- ALIFF HAIKAL
- 17 YEARS OLD

2) Nyatakan 3 lagu english yang selalu anda dengar/suka .?
- OPEN YOUR EYES [maher zain]
- TROUBLE IS A FRIEND [lenka]
- INSHAALLAH [maher zain]

3) Berikan kata-kata untuk si pemberi award .
-selamat maju jaya dalam bidang berblogging :)

award ini telah di-post-lembab-kan oleh AJA
*gurau saja* XD

1. Apa pandangan awak terhadap blog AJA?
- pinky and AJA pinky XD
2. Kenangan manis dalam hidup awak?
- couple
3. Kenangan pahit dalam hidup awak?
-putus couple
4. Adakah awak dah berpuas hati dengan kehidupan awak yang sekarang?
- ALhamdulillah . cuma kalau boleh nak naik taraf sikit. hehe
5. Sebutkan 3 impian dalam hidup awak yang belum tercapai lagi..
- HAJI
- menyambung pelajaran *memang la. HAHA*
- kahwin XD
6. Tag 10 orang untuk menerima award ni?
-nanti aku menyanyi dalam chatbox :)


the last one by Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaazatul XD

Berikan Satu Nickname untuk saya?
- Nazrin ( nazatul + ezrin) HAHA
Ucapan untuk pemberi Award ini :
-teruskan menanya soalan di Formsring ! XD
Berikan Enam Favourite artis/Singer/Group yg diminati:
1. 2PM
2. Cn Blue
3. Girls Generation
4. Ft island
5. after school
6. Ss5501
*semua k-pop* HAHA

Wednesday, November 24, 2010

it happen agains

get tagged from diba and tieya at the same time
terima kasih ya !
*semangat aku nak jawab spm nanti* XD

1. Jelaskan kenapa anda suka berblogging :
sebab dia best XD. boleh mengutuk,memuji dan lain lain . HAHA

2. Apa motif anda tarik follower? Anda superstar ke?
nak tunjuk yang boy pun boleh berblogging. HAHA
eh eh eh saya memang super super super starr la awak XD

3. Cerita sikit perangai anda.
-sporting
AHA ini jawapan amat demand kan . HAHA

4. Best tk dpt award? Excited maybe?
best sangat !

5. Pernah tak terfikir nak masuk magazine A.K.A me-war-warkan blog anda?
nak sangat... HAHA
kenapa ? kau ada tali barut ke ? XD

6. Sila tag blogger lain untuk menerima award ini .
-malas nak tag-
*siapa nak,ambil la*
*otak saya tengah mengingat sejarah ni * HAHA

-done-

p/s: lepas SPM baru aku post entry tentang aku. HAHA so sekarang jangan la bosan kalau aku post pasal award,contest bagai . ^^

BM . BI . MATH . SN . AG . SEJ . PA . PERD . ADDMATH

Sunday, November 21, 2010

Kids and photo baby contest :)


tagged by aisyhah
this the rules X)
1. Menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com. Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru

2. Tag kepada 8 orang maksimum. tidak boleh kurang. dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag

3. Letakkan banner contest di sidebar anda.

4. Mesti sertakan satu gambar. tidak kisah gambar anda zaman baby, zaman anda budak budak, gambar adik anda, gambar anak anda, gambar anak saudara anda

5. Hantar link entry anda di dalam kotak komen entry contest ini.

6. Mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. Wajib diberitahu di dalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


TARIKH TUTUP : 3O NOVEMBER 2010.
HADIAH : earring dari lazo diamond jewellery. white gold.

mempersembahkan !~!

URL PIC
wow ! so sexy la i ! XD
jangan meng-kontreversi-kan gambar ni okay ;)
kang tak pasal pasal keluar paper metro tajuk utama'blogger naked'
HAHAHAHA *perasan sudah XD*
*lucu gak kan kalau tengok balik masa kecik dulu* XD
location: sabah :D

tagged too
2. eyra
3. yana
5. ceja
8. alia


Friday, November 19, 2010

back again

hug and kisses for my buddy --- woot woot ---

Photobucket apa benda paling penting dalam hidup anda?
-benda kan?bukan manusia . XD of course lah handfone and laptop-

Photobucketbenda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
-bayar duit kelas . XD-

Photobucketdimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
-dirumah ibu bapa maybe. tema? belum fikir lagi. HAHA-

Photobucketadakah korang sedang bercinta sekarang?
-sekarang? tak-

Photobucketberapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-sampai hujung nyawa. itupun kalau dia tahu apa itu 'setia' :) -

Photobucketnovel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
-buku tulis untuk sekolah XD. fyi aku tak beli novel,tapi pinjam ! . aku dah taubat baca majalah,shitt off =='-

Photobucket antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
-both of them la-

Photobucketnamakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
-orang yang tahu menghargai perasaan orang lain. boleh tak jawapan ni? HAHA-

Photobucket adakah korang basuh baju korang sendiri?
-aku guna mesin laa.HAHA sometimes kalau baju tu baju mahal then tiba tiba kotor takot kena marah dengan mak aku so aku basuh la sendiri senyap senyap.HAHA-

Photobucketdi manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
-korea. HAHA XD-

Photobucketpilih salah satu, peluk atau cium?
-peluk ! XD-

Photobucketberitahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
- fofular-
-sporting-
-cool-

Photobucket5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
-lagu jiwang-
-lagu nasyid-
-lagu sedih-
-lagu romantik-
-lagu putus cinta-
HAHA

Photobucket5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?
-sha-
-kau-
-kau-
-kau-
-kau-
*aku jerit kat cbox nanti*
---------------------------------------------------------------------

big of love for my sys XD ---farahcomote ---

malasNAKuploadGAMBAR. KAUreviewSINIje --- gambar award ---
*jangan marah ye sys XD*

7 things about ALIFF HAIKAL


- seorang lelaki
- suka chocolate and adik beradik dia XD
- SPM candy this year
-seorang yang rajin XD
- baik
- seorang pecinta tegar . HAHA
- seorang yang muka sangat tembok tak tahu malu XD

school is ending.SPM is will starting

school is final ! final sudah sekolah bagi sesi 2010
hoihoi budak budak 93 kau jangan lupa SPM tau . HAHA
bukan main meriah tadi kelas aku kat sekolah
dahlah tak belajar. semua macam dah cuti and dah ambil SPM
buat kecoh sana, buat kecoh sini
padahal minggu depan la minggu kena struggle
hamik kau . HAHAHA
tadi masa balik punya lah hingar bingar huru hara kecoh mecoh haru biru
dengan yang nak bergambar kenangan lah
dengan yang main bola botol lah kat koridor sekolah
haih aku as ketua ni malas nak ambil port. HAHA ala chill la end of the school kan ? :P
okay okay aku dah melalut kat atas tu

aku jealous betul la kawan aku dapat sijil kehadiran penuh tahun ni
aku pon nak... tapi cikgu cakap aku mana cukup 197 hari datang sekolah
ala sehari je pun aku tak datang sekolah..
haih tak dapat juga walau dah pujuk mujuk usha usha cikgu aku
HAHA what ever lah. sehari je kot tak datang dah hancus penantian aku =='
then then aku punya lah tunggu bila nak dapat sijil pengiktirafan ketua tingkatan
tak dapat dapat.. haduii.. bila dia nak bagi? masa ambil result 3bulan lagi ke ?
haih jenuh. HAHA
actually aku tengah serabut nih nak pulun study
cheh konon cakap kat semua orang nak dapat 9A+ padahal malas nak belajar
HAHAA
dahlah. agak malas nak kerah kepala otak nih update blog
see ya ! babai

p/s: ada orang tu press motor besar dia depan aku tadi. eleh konon hebat sangat la . tak hadap la wey .. boooooo~ =='

Wednesday, November 17, 2010

aku bukan she male la beb

pheh rindu gila babe dude nak post kat blog ni
haha takboleh takboleh
aku rasa macam hell je tak update blog
ahh aku takkira. nak post nak post. HAHA
sila abaikan janji palsu aku yang sebelum ni
faham? XD
tapi kalau facebook aku memang taknak online
HAHA tu keputusan muktamad !

geng aku ramai perempuan la
so what? XD
act aku ni jenis yang suka berkawan dengan perempuan
bukan jenis yang auuw auww tau !
aku ni ramai juga kawan lelaki
tapi sometimes tak sekepala dalam banyak topik dalam hidup ni
tapi kau fahamlah kan dah nama lelaki mesti la ego tinggi
macam aku ni hah *ambil contoh paling dekat* BHAHA
aku suka berkawan dengan diorang ni sebab boleh la nak berjiwa tisu dengan diorang ni
cuba bayangkan kalau aku berjiwa tisu dengan kaum laki
mak aihh taknak kena maki berbakul bakul kau tau . XD
aku lebih selesa kongsi masalah cinta dengan diorang diorang ni
kalau aku bergaduh ke apa, diorang lah aku jumpa and luah
lepas tu kalau aku pergi bandar ke mana ke
aku suka jalan jalan dengan diorang sebab kepala otak diorang ni memang sporting gila
so diorang tak kisah jalan jalan keliling bandar dengan aku
kalau dengan kawan kawan lelaki aku . haihh susah tau tak
kalau tanya fashion apa yang sesuai dengan aku at least diorang boleh bagi tau kat aku
bersembang jiwang jiwang ayat manja manja memang dah biasa
HAHA alaa diorang sporting la
then kalau dekat sekolah aku rasa diorang ni lah kawan aku paling rapat
apa apa aktiviti tak sah kalau kitorang tak bersama.. HAHA *ececece*
memang macam macam topik lah yang selesa aku buat dengan diorang ni berbanding dengan kawan lelaki aku. lagi lagi kalau part CINTA
cuba kalau aku kongsi masalah cinta aku dengan kawan lelaki aku
'pheh jiwang lah kau beb!'
dah biasa. HAHA XD

okayokay ulik mayang dah start. aku nak pergi tengok dulu tau
aku tak lupa study la babe dude ! :)

p/s: agak boring baca? takpayah baca kot. XD

Tuesday, November 16, 2010

aku tak busuk la

post senyap senyap sambil buku sejarah dengan addmath dekat sebelah
ohh rumah aku tiada air sekarang
OMG without any notice and any information
kau boleh agak kan kalau dah taktau apa apa tiba tiba dengar takde air
tanpa sebarang persediaan ..
OMGOMG nak mandi macam mana ni esok
haih susah susah
kang aku aku terkorban esok. HAHA
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA !!

p/s: sedang memulun study.. XD

Sunday, November 14, 2010

satu post untuk tiga minggu !

Assalammualaikum !
hah terkejut ke tiba tiba aku bagi salam ? HAHA
sengal la :P
okayokay tadi buka blog ni then perasan something dekat chatbox oren tuuuu
hah apa lagi. award la sayangs ! ^^
okayokay sebelum aku offline sampai 9/12/2010
aku nak langsaikan dulu hutang ni
kang tak berkat aku jawab spm nanti. BHAHAHA XD

award yang pertama datangnya dari dia yang sangat baik hati
interesting ke blog aku ni ? HAHAHA
terima kasih banyak banyak ye tuan blog. ni yang i sayangs lebih ni. XD
hoihoi ada syarat pulak daa! :D
layan jela yea :)
1. dunia-ctie.blogspot.com di mata kalian..
blog you sangat chumil lagi lagi header! awwww comel sanat! HAHA *manja doh*
2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
nama rasmi ekaldude! ^^ sebab i laki you. HAHA :D
3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
http://ekaldude.blogspot.com . asal dari kampung. eh eh takla. HAHA idea ni datang masa aku tengah frust gila nak cari apa laa nama yang sesuai sambil gigit kuku kaki XD then tergigit kulitnya apa lagi ouchhhhhhhhh! hah terus i terpikir nama ni
*macam pelik je insiden ni kan?* HAHAHA sahih ke tak ? :P
4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
kaedah pemerhatian . HAHA ohh blog ni sukasuki jeee.. tiada kaedah kot :)
5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
hey i cabai youall punya mulut cakap blog i tak cantik. HAHA jokejoke
ohh bila aku ternampak blog yang cantik ofcourse lah jelous ! :D then mula lah gatal tangan nak tiru dia punya design. tapitapi aku taknak lah curi identiti orang lain. kankan
6. bilakah blog anda diwujudkan..
5bulan yang lepas sebelum aku nak spm. XD
7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
sebab kan dah limabulan yang lalu. i dah lupa laa siapa . HAHA XD
*terukkan aku?*
sebabnya ni blog yang second.. so aku punya la excited heboh satu dunia suruh follow
so siapa yang pertama tahu tu aku pon taktahu. XD
kalau siapa rasa dia yang pertama tu sila la tampilkan diri ! XD
8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini..
1. aida
3. huda

done ! ^^
copy yang ini ye ! ^^
1. ekaldude.blogspot.com di mata kalian..
2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
6. bilakah blog anda diwujudkan..
7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini..

award ini pula telah diberi oleh akakcomot! HEHEE :P
thanx yaw farah sebab bagi award ni
sygs lebih jugak. :D
*fuhfuh lega takde soalan* HAHA


p/s: whoa whoa whoa tak sangka SPM dah dekat. so masa aku nak online pon dah tiada. XD
sesiapa yang baik hati tu tolong la potong kan kalau ada rumput or lalang dalam blog ni. thenthen kalau ada stakler/anon/peeps yang sopan tolong semburkan shieldtox yeee.. HAHA i taksuka virus you :D
okay babai ! ^^
9A's !

Saturday, November 13, 2010

hish kejinya

*amboii bukan main sedap ek comolot*
hari tu krisdayanti
sekarang si mamat bajet bajet bajet ni
alahaiii dunia
dahdah malas nak kutuk maki hina
kang kena saman tak pasal pasal
aku saja buat entry pasal ni nak tunjuk kat masyarakat dunia betapa megahnya si nabil ni
dengan kekayaan dia sekarang
kalau insiden terrrrrrrpeluk Irma depan umum dia boleh buat dengan selamba
takkan lah benda alah ni dia tak boleh buat kan ? HAHA
pape pon nabil. kalau ni kau ke bukan kau ke
aku kisah apa
aku mana suka kat kau sejak masuk raja lawak
macam bodoh je lawak kau semua tu
haihhh dunia dunia dunia

making-sweetness abang nabil. *puipui* jangan saman saya yek. ramai lagi yang buat entry pasal ni =='

Friday, November 12, 2010

ohhhhhhhhhhhhhhmaiGOD!




firstly aku nak minta maaf la kalau bila korang buka blog ni asyik asyik post yang sama je
so tahap kebosanan korang mencecah 110 darjah celcius agaknya
HAHA
memang aku agak malas update blog ni
aku cuma jenguk jenguk je blog ni mana tau dah tumbuh lalang ke kan
XD
kalau yang tinggalkan jejak tu aku terjah balik
mana yang follow aku . aku follow balik
yeah tu semua bila aku rajin rajin dan rajin. HAHA
agak agak korang sekarang aku rajin ke malas ? :P
okay okay berbalik pada bumi yang nyata
petang tadi aku rasa sangat sangat cool and tak tensyen lagi dah
sebabnya baru tadi aku turun town XD *ayat nak bajet*
ni semua sebab kelab aku buat jamuan akhir tahun
makan pizza tu! HAHAHA
jelous tak jelous tak? :P
actually bukan tu yang merelex kan aku
tapi masa jalan jalan sekitar bandar tu
pergi sana pergi sini dengan geng geng aku
fuh fuh sangat best lagi lagi masa tunggu budak perempuan shopping
kau tau la kan bila perempuan dah shopping
dunia yang nyata pun dia lupa. HAHA
and aku suka ayat kawan perempuan aku sorang ni
'perempuan ni pilih betul betul and sangat teliti'
ohhhmaiGod . yekerrrr ? sila jawab . HAHAHA
okayokay sangat banyak ketawa tidak baik untuk candy SPM macam aku
babai

Wednesday, November 10, 2010

i'm shout !


Arghhhhhh!
tensyen

sekarang dah rasa pressure bila dah makin nak dekat dengan SPM
mood pun kadang kadang okay kadang kadang tak
=='
ditambah dengan masalah masalah dekat sekolah
huh dugaan betul

Sunday, November 7, 2010

untuk kau


welcome back to school!
yeah! miss school . HAHA XD
16 days left for spm bebeh ! :)

balik sekolah bukak blog ni then perasan something
hah dah 300 follower laa. HAHA
punya la aku tunggu bila la nak 300 ni
alhamdulillah dah sampai pon XD
so so tanpa membuang masa yang telah terbuang ni
aku nak kasi award sikit dekat owner blog tuuuuuuu
i design tau . penat . HAHA :P
aku nak bocorkan rahsia ni. jangan bagitau siapa siapa tau
aku edit kat picnik
HAHA XD

tag to : tikah
hoyea'ah!!! terima kasih bha kau :)
okay okay dah . kang kembang mengembang pulak minah ni . HAHA

nasib baik lah tadi takde class tambahan
fuh fuh fuh XD sebab sebab cikgu ada meeting
tapitapi malam ni ada class la. sukanyaaa ! ^^

you are so jijik bebeh


dah baca harian metro? bagus bagus
melodi ? pun tengok juga? fuh fuh fuh hebat hebat
panaskan berita pasal artis artis sekarang
hebat wey memang ramai artis masuk neraka ! wallahualam :)
tapi aku suka sangat nak story pasal se orang artis yang hoyeah hoyeah
dia sangat hebat sampai hukum islam diketepikan
bagus bagus betul se orang artis ni kan
kita serang artis perempuan ya. HAHA
tapitapitapi takmau la serang hendap aku balik ey XD


artis yang sangat hebat di atas
hoooyea'ah dia sangat hebat kan.. kankankan?
berlakon dalam cerita dekat tv OMGOMG baikk nya dia
tapi the reality is SO DISGUSTING !
budaya dan amalan meraikan Halloween adalah DILARANG SAMA SEKALI oleh agama Islam. Ini adalah kerana perayaan tersebut mengandungi unsur-unsur ritual dan kepercayaan agama Kristian.
kalau kau rasa dengan meng-upload gambar kau dengan perayaan kristian ni kira hebat la
wow ! aku nak tengok kau dekat akhirat nanti betapa hebat nya . okay ! :)

p/s: SPM! elakkan kontreversi.tingkatkan prestasi. HAHAA XD

Saturday, November 6, 2010

chocolate mood now

hari sabtu yang mem-bored-kan
ingat nak belajar . tapi malas pulak nak hadap buku or nota ringkas
HAHA
mula mula tanam dalam minda jangan online jangan online even notebook depan mata amat mengiurkan ditambah dengan internet yang takde orang pakai sekarang XD
konon menjeling tajam dekat notebook tu yes aku taknak online hoye'ah!
hah last last nafsu ku tidak tertahan lagi
HAHAHA
push on button dekat modem internet
on notebook click google chrome and online blog sambil post entry ni
fast and furious . HAHA :P

perasan tak blog aku makin comel ? ala ala chocolate gitu
sebelum terlupa aku nak ucap terima kasih dekat AIDA tolong ajarkan nak edit html
:)
okay berbalik pasal chocolate tu kan
actually aku memang suka gila gaban dekat chocolate
kau bagi la apa jenis chocolate , sure aku makan. HAHHAAXD
sebab tu aku dengan hati nak men-dress-kan blog aku dengan chocolate gak
and aku berpuas hati. HAHA
jangan jelous :P

eyh eyh siapa ada buka blog aku then dapat malware virus detection??
aku minta maaf banyak banyak sebab tak perasan
tadi aku try bukak blog aku then dapat warning tu
aku terkejut sangat sebab tak expect pun benda ni
and aku cepat cepat google search tutorial buang malware detection ni
alhamdulillah dah buang . kalau ada lagi kan kan kan
bagitau aku la eh :)



Thursday, November 4, 2010

cerita di hari khamis



still ingat mamat bajet hensem kat atas ni? XD
FYI semenjak aku letak gambar ni sebagai default picture kat facebook
bukan main berpuluh orang add aku
dan ini membuatkan aku naik hairan binti pelik -.-
handsome sangat ke aku ni? HAHAHAHA ! *sila muntah hijau sekarang*:P
bukan selalu aku nak membanggakan diri ni kan . hehe
aku accept je semua even aku tak kenal sebab ' kawan biar beribu,kasih biar satu' XD
sudah terlanjur menaip pasal facebook kan
alang alang dah masuk,masuk aje kasi puas ! *ini bukan lucah* HAHA
tadi masa class tambahan ohh yeah ohh yeahh aku kena perli setempek dengan cikgu aku
kan aku cakap konon nak offline dari ber-facebook-ing 3minggu terakhir
tapi cikgu tu boleh perli pasal post post aku kat facebook yang konon aku tak online la
HAHA kan dah kantoi! haih padah nya bila add cikgu sebagai 'kawan'
XD

lepastu lepastu kan kan
dalam sejarah tahun ni aku menjejakkan kaki pergi perpustakaan awam kat taman aku
hahaha first time tu hoyeah'! *kasi award cepat!* XD

Wednesday, November 3, 2010

taggie award !

seorang wanita telah memberi award kepada aku . XD
dia suruh pilih satu or dua dua sekali
tapi aku rasa ambil dua dua la
baru nampak macam sayang lebih kat tuan rumah ni . hehe

alahai. comelnya ! :)

: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::
PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.
FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.
LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

bukan main lagi siap ada pengertian bagai . hehe
tapi okay la at least kita tau ape yang cuba dimaksudkan
:)
lets taggie !
1. aida
2. huda
3. azween
5. efy

Tuesday, November 2, 2010

pengakuan kisah benar lagi berani mati dari seorang blogger !

best lah kan korang dapat cuti deepavali lima hari -.-
aq cuma dapat cuti 3hari je. tu pun belum tentu sabtu ada class ke tak.
haihhhhh
ohh lupa cikgu cakap 'Allah taksuka hambaNya mengeluh'
okay tak mengeluh. cuma menghela nafas yang sangaaaaaaaaaaaaaat panjang XD

tolak tambah bahagi darab bubuh dalam kurungan lepastu masukkan kuasa dua
lagi 21 hari SPM nak datang mengetuk pintu rumah aku
huh aq tak cuak pun . mana kau tau kalau aq cuak ke tak kan ? HAHA :P
kau bayangkanlah lagi 21 hari nak SPM macam mana pulunnya kami SPM candy ni
sedangkan ujian awal tahun yang tak penting tu pun kitorang punya pulun study
okay ni aq verry melalut ! XD
straight to the point jela ALIFF oi. takpayah nak berbunga tahi ayam kat sini

actually aq mengambil shortcut way kat sini untuk minta maaf kat semua
even aq rasa macam takde salah kan? HAHA *demand gila
maafkan aq kalau selama aq berblogg-ing and berwrite-ing kat sini ada buat kau semua kecil hati
maybe ada post yang aq tak perasan menyinggung hati kecil kauorang semua
then masa aq blogwalking/singgah/terjah etc kat blog kauorang dengan ayat sopan
tahap gaban maybe menyakitkan hati. harap dimaafkan ya :)
lepas tu kalau aq terlebih gedik-nya dengan kauorang masa chatting kat fb or kat sini
and kauorang tak senang. sekali lagi aq minta maaf
lepas tu lagi,kalau aq suka melalut ke laut dengan kauorang
maafkan lah jugak sebab masa tu maybe aq tengah blur -.- tahap vavi ! HAHA
*banyak jugak ek 'salah' aq dengan kauorang. HAHAXD*
ohh ada lagi nih ! XD kalau kauorang baik hati and seorang muslimin yang sejati doakanlah kejayaan aq dalam medan peperangan sehingga ke titisan dakwat faber castle yang terakhir
mungkin dengan doa kauorang masa tu ditambah dengan masa aq tengah blur nak jawab apa dapat membantu aq . insyaAllah :)
'sahabat yang mendoakan kebaikan sahabatnya yang lain,besar ganjarannya'

p/s: aq siap umum kat kawan kawan aq konon taknak online facebook 3minggu terakhir. harap menjadi la ! HAHA:P