THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Saturday, October 30, 2010

aku confuse

asasi undang undang
diploma seni kulinari
diploma pentadbiran awam
diploma perakaunan
diploma pengurusan bank



aku confuse sekarang
mana nak pilih ni ? -.-'
p/s: jangan ditanya cita cita aku tau

Friday, October 29, 2010

rambut kamu memang cantik . tapi kalau pakai tudung kamu lagi cantik

sedih aq tengok perempuan sekarang
tak payah jauh jauh lah
sekeliling aq
pakai tudung cantik je,tapi seluar ketat,baju takde lengan
kalau yang dah memang teruk aq taktau lah kan
dengan mini skirtnya,baju 'adik',rambut macam mandi dekat air yang berkarat,kuku kaler kaler
apa nak jadila wey?
ustaz aq cakap kalau perempuan yang sengaja menayangkan aurat mereka
akan diseksa azab dekat neraka. nauzubillah
ustaz aq cakap lagi kesian dekat lelaki yang dapat isteri yang suka dedah aurat
sebab dah jadi 'bekas' lelaki lelaki lain. astagfirullah !
tadi dekat sekolah aq bukan main spesies beruk betina gaduh
siap tarik tudung nampak kan tengkuk dy yang penuh daki tu
HAHA
kesian kan budak budak nih and aq rasa sedih sangat
sebab dekat tanah arab sana perempuan nya sanggup mempertahankan hukum memakai hijab
sampai sanggup ke muka pengadilan dunia semata mata taknak dedah aurat mereka
tapi dekat sini ? oh tak payah cakap
sebab kat sini makin nak menidakkan usaha perempuan arab sana tuh
kalau boleh mereka taknak pakai tudung sebab nak tunjuk kan rambut dekat lelaki lelaki
oh apa yang bangga sangat ek?
kau fikir cantik kan? haah kau memang cantik
tapi di akhirat nanti kau cantik juga ke ? =.='

aq suka perempuan yang pakai tudung menutup aurat
so sesiapa yang suka aq make sure pakai tudung okay! HAHA *yekyek ada orang suka -.-'


Thursday, October 28, 2010

pembongkaran !

once you have been tagged , you're supposed to write a note with 25 random things , fact , habits , or goal about you . at the end ,choose 25 people to be tagged . you have to tagged the person who tagged you . if i tag you , its because i want to know about you .
thanx you anis
____________________________________________

1. Aliff Haikal.17 tahun. nama manja Alep.
2. masih di bawah tanggungan ibu bapa . HAHA
3. aq seorang yang happy-ing and sad-ing person. sometimes lah XD
4. suka kan kecantikan. err maksud aq tak suka benda yang messy2 ni . paham? HAHA
5. makanan feveret bertukar ikut mood
6. suka gelak dan menangis seorang diri
7. suka bertanya kan soalan yang agak aneh aneh
8. seorang yang bila dapat chocolate dengan aiskrim memang lupa daratan bumi dipijak. HAHA
9. mood tak menentu selalu
10. seorang pelajar sekolah yang sangat 'rajin' . XD
11. suka membantu kawan dalam kesusahan . :P
12. bila marah, memang semua ayat 'manis' keluar dari mulut ni
13. kuat bercakap sampai kena warning dengan budak belakang bila dekat sekolah XD
14. pendiam bila bersama orang tak kenal
15. kuat online-ing dan blog-ing
16. kuat tidur
17. kuat makan
18. suka mencarut bila kena dajjal
19. tak suka orang yang bercakap bohong
20. bila sayangkan seseorang, aq sayang gila vavi lah
21. taksuka perempuan yang macam bohsia and perangai macam pelacur
22. suka perempuan yang bertudung dan sopan santun tapi otak gila gila
23. aq sporting bhai. HAHA
24. tak suka penipu! hipokrit ! maki aq tak pasal pasal ! budak bawah yang kurang ajar !
25. prinsip hidup: jadi diri sendiri :) pis yo

tag: aida . camalia



Wednesday, October 27, 2010

PM pun kalah dengan aq tau. HAHA

wah! sekarang aq dah semakin busy
dengan class yang memang kalau boleh sampai malam
ditambah dengan homework/latihan yang menimbun
lagi parah nak buat gerak gempur bagai
haih, busy mengalahkan PM . XD
esok bersamaan hari khamis ada gerak gempur BM pula
bertambah busy i ! HAHA
tapi yang menguji kesabaran aq kan
bila aq online facebook, mesti berpuluh puluh notification dengan comment
sebelum aq busy takde pula nak berpuluh notification ni
request friends pun bukan main berbelass . *bukan nak berbangga okay ! XD
agak penat nak balas comment semua tu sebab sekarang masa online aq pun agak terhad
yelah kan budak SPM .

masa aq menulis ni pun agak terhad sebab mak aq tak habis habis perli aq

masa exam nanti keluar semua ni kan dalam paper
-.-

Monday, October 25, 2010

AARON AZIZ KENA WARNING!



siap bagi amaran bagai. HAIHHH~ :P
1. Apa yang sedang bermain di fikiran anda sekarang ?
making-sweetness SPM! *jawapan bajet nih. HAHAXD
2. Apakah nama samaran anda ?
making-sweetness ALEP . EKAL .
3. Senaraikan 3 orang yang anda sayang?
making-sweetness keluarga
making-sweetness kawan kawan realiti dan maya XD
making-sweetness ahweks aq . HAHA
4. panggilan untuk si dia?
making-sweetness sayang . awak . kau . mangkok . dan lain lain . HAHA
5. hadiah yang paling diimpikan dari yang teristimewa?
making-sweetness ciuman XD
6. Blog mana yang paling anda suka visit ?
making-sweetness kalau aq bagitau, nanti ada yang kecil hati. ahh bagitau jugak! BLOG NIH AKU SUKA BAPAK AH! XD
7 . Tag kepada blogger.



Sunday, October 24, 2010

jangan jelous yah!

click lah gedik. HAHA:P

seorang dua tanya lah apa motif aq post gambar di atas

pakcikMEON: kenapa kah?

ohh terima kasih pakcik meon kerana bertanya XD

motif utama aq nak post sebab nak tunjukkan yang profile fb aq kemas tak berterabur
HAHA
gedik kan aq sampai nak post semua nih
aq peduli apa :P HAHA
dulu (sebelum page ni kemas),aq jeles tengok profile akbar yang cun weyh
aq ber-nawaitu nak buat macam tu jugak
tanya sana . tanya sini . seorang pun tak faham apa yang aq maksudkan T_T
tapi! dengan semangat juang yang tinggi *ayat tak-boleh-pergi XD
aq godeh sana.aq godeh sini
akhirnya aq menemui jalan penyelesaian. OH
terima kasih juga pada yang membantu! HAHA

tu je post aq hari ni
terima kasih membaca XD





Saturday, October 23, 2010

what the saturday? HAHA

*cepat tekan pangkah kalau menyampah tengok pic ni. XD

GOOD SATURDAY??
yes memang good sebab pagi pagi bangun dah kena pergi sekolah
sungguh suka aq. HAHA
hari ni abg aq balik dari melaka sebab cuti kolej
memang good saturday lah sebab masa aq nak online akan menjadi terhad
sebab nanti mesti dengar suara suara sumbang suruh aq offline pergi belajar
haih. siapa lagi kan ? :P
berbalik kepada cerita semalam *tak habis lagi!
masih ada suara sumbang mengalahkan suara abg aq memerli aq tadi kat sekolah -.-'
mentang mentang la aq dah ber-kawan-baik-dengan-dia-semula
kau orang pun nak memerli . haihh tak paham oden
tak senang kot tengok kami ber-kawan-semula
maybe mereka suka kami ber-lawan-semula
lantak mereka lah. janji sekarang hati aq dah tenang sebab takde sakit sakit hati ni
haahaha:D ayat agak tak-boleh-pergi kan?
kesimpulannya : hari ni memang good saturday kan ? -.-'



Friday, October 22, 2010

aku kena kaunseling beb!


sila gelakkan aq ramai ramai sebab kena panggil kaunseling
=.=
sejarah selama 5tahun aq sekolah kat situ . first time kena panggil sebab ada kes
tiba tiba kes yang kecil boleh jadi besar
huh~
redha jela kan
ni semua sebab kes click dengan kes click ni lah
haih tuan empunya badan boleh pergi buat aduan pelajar kat kaunseling
pastuh aq kena panggil ah
terkejut sey sebab aq tak expect pon dy nak mengadu dekat cikgu kaunseling
masa dalam bilik kaunseling tuh memang macam aq je lah yang salah
then dy ada mention pasal post aq kat facebook
haiyakkk... satu masalah akan menimpa nih T_T
terpaksa lah menjawab dengan berhati hati
susah lah ada reporter tak berbayar dalam kelas aq nih
shortcut the story bla bla bla....
lastly cikgu kaunseling suruh kitorang bermaaf maafan sebab nak spm
okay lah
and dy mengaku yang dy salah
okay kitorang dah kawan balik .

malas nak cerita panjang panjang kang kena panggil sekali lagi pula sebab cerita kat blog
susahkan orang jeles kat kita nih
-.-'


Thursday, October 21, 2010

watch out facebooker!

click piccas;)

sharing is caring kan?
kalau dy add kau jangan accept okay



pulun weyh!

sabtu 23/10/10 kelas addmath
di bilik muzik
pukul 8-12 tengahari
wajib datang!

=.=''

ALIFF! spm dah nak dekat
chayok chayok

Wednesday, October 20, 2010

blog yang anda jenguk sedang sibuk. harap maaf. HAHA

SPM round in corner . err ntah betul ntah tak aq type ni. HAHA renjan je lah kan
OMG! terlalu terlalu terlalu sibuk lah babe and dude
sampai tak sempat nak online blog dengan update entry
lepas tuh bagi yang meninggalkan jejak mereka di chatbox aq tuh
kalau ada kesempatan aq hit balik okay
kalau sesiapa yang follow nanti aq follow balik kau eyh
jangan risau okay. *konon famous lah aq ni. HAHAHA
sekarang ni semua cikgu tengah pulun nak ajar kitorang last last minute
tak cukup kelas pagi , sambung petang, tak cukup petang sambung malam pulak
haihhhh~ terseksa la juga kan
tapi apa boleh buat . spm itu penting. korbankan lah sebulan ni. tu la selalu ayat cikgu aq selalu bagi
=.=
tapi sejak dua menjak ni kepala aq asyik sakit
kalau dalam kelas tu setiap masa rasa nak hentak je kepala ni kat atas meja
aq taktau lah kenapa asyik sakit kepala je.
maybe banyak sangat belajar kot. dah full kepala otak aq nih
huh~ ye aq tau . spm dah nak dekat
taknak dengar ayat tu lagi boleh tak??? =.=


Monday, October 18, 2010

contest saya nak coklat!


=.= laptop tak macam biasa
taknak menghidupkan dirinya
:( takde mood nak update blog tadi
tapi mengagahkan jugak update pakai pc
okay lah masih ada cara nak update blog
ni semua adik aq punya pasal lah
tak shut down betul betul laptop tuh. main tutup macam gitu je
grrrrr je aq kan ! ;(
takpe laaa.. sedih betul

okay guys
contest time *walau tengah hilang mood*
heart icon Pictures, Images and Photoswajib fOlo blog tyka...blog sayer lak terpulang lorh at korang ek..
heart icon Pictures, Images and Photoskorang wajib copy n paste banner lucky draw “saya nak coklat” at sidebar korang tuh tau
heart icon Pictures, Images and Photostinggal kan komen kat bawah entry ni kalau korang dah siap buat entry pasal luCky draw nih..
heart icon Pictures, Images and PhotosKorang mesti seorang bloggers dan mempunyai alamat di Malaysia ek..
heart icon Pictures, Images and PhotosTag 2/more rakan2 korang..
2. aida
tarikh tutup : 10/11/2010 pada pukul 4 petang...

hadiah utama: sekotak cOklat ferrero rOcher
hadiah kedua : top up maxis Rm5.00

asalammualaikum tuan blog!
saya nak coklat tau! ^_^

Sunday, October 17, 2010

contest CANDID CAMERA!

- sila letakkan gambar candid anda punya.. namo cilok mana-mana yer..

- buat entry ringkas tentang gambar tersebut (ringkas je tau)

- anda mestilah follower blog ni ( kalau belum tu.. sila2 ler )

- tag pada 2 orang kawan anda ( yg ditag tu mesti tahu mereka telah di tag )

- letakkan banner contest ni di entry anda tu

- dan jangan lupa letakkan link blog ini di entry tersebut

- then satu lagi paling bagus letakkan juga banner contest ini di sidebar blog anda yer

- jgn lupa tinggalkan link anda di ruangan komen di bawah ye

TARIKH TUTUP :

25HB Oktober 2010

" JOM RAMAI-RAMAI JOINT KONTEST NI!! "



gambar dicandid masa dekat sekolah

HAHA sumpah funny gila lepas capture piccas ni

tuan empunya badan yang dicandid bukan main hangin suruh aq delete piccas ni

takut scandel mereka diketahui umum. HAHA

aq yang over cakap mereka scandel ;p

tapi memang tak boleh belah lah . tak sangka aq boleh ambil candid nih

HAHA terbaik lah! :P

p/s: hanya gurauan ;D


tag: 1. fieqa

2. fatin




indahnya nama aku ;)

ALIFF HAIKAL
sedap tak nama nih? *promote*
haha
actually tadi aq saja lah pergi google and search maksud nama nama islam
then dapat lah satu blog ni
try search nama ALIFF . tap! jumpa ,nak tau maksudnya
ALIFF= kawan rapat . ;)
lepas tu search pula nama HAIKAL. TAP! jumpa
HAIKAL=pokok yang besar dan subur ;)
OMG my parents choose the good name for me lah! ;)
lepas ni nak cari nama untuk bakal anak anak aq lah
HAHA:P
nak tau lebih lanjut? [click sini]
cari lah maksud nama korang . okay?
tapi zaman sekarang nama orang islam makin pelik lah. taktau lah kalau ada maksud ke tak nama yang pelik pelik ni. wallahualam

eyh you! pernah dengar tak students umur 16 tahun kahwin
eh eh bukan kahwin sebab tut tut . jangan fikir negative okay
dy ni umur baru 16 tahun . perempuan tapi dah kahwin
OMG! lepas aq tengok kat blog dy
so sweet lah dy
bukti? nah [click sini]
mesti dah baca kan? OMG!!! both of them so so very very sweet couple and suami isteri
jelous tau tak. dah lah si suami nya handsome+alim . isterinya pun cantik+alim .

perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik

more info:
si isteri berumur 16 tahun.seorang tahfiz
si suami berumur 24 tahun.seorang guru agama

see? memang patut mereka bersama ;)
alhamdulillah and supaya dapat zuriat yang soleh serta solehah. amin;)


Saturday, October 16, 2010

ada maknyah dalam bilik aq


balik je dari class addmath dekat sekolah
terus masuk bilik halau semua adik adik konon nak kemas bilik tuh
padahal nak berehat kejap sebab penat sangat
then dalam 15 minit bermulah operasi meng-NYAH kan segala barang dalam bilik tu
ni mood nak kemas bilik pun lepas dah kena marah dengan mak

'bilik kau tu dah tak macam bilik mak tengok'
'nanti lah orang kemas'
'takde ! esok hari sabtu hang kemas bilik.'

that why lah lepas balik kelas addmath tadi terus halau semua adik adik
bikin semak je menambahkan semak dalam bilik tu
HAHA
usha usha jap dalam bilik tu
huh! banyak gila barang yang tak pakai
sampah pon banyak. berhabuk punya bilik.baju bertaburan
HAHA patut lah mak aq bising bising
teruk kan aq ? HAHA biasa lah students xD
bukak aircond dalam bilik then mulalah operasi meng-NYAH
hachum hachum ! ops sorry terbersin lak
HAHA ni semua sebab habuk dalam bilik tuh la
huh~ habis allergic aq datang. sampai muka sembam asyik bersin je
hingus nak keluar tapi tak sempat nak jatuh aq dah lap dengan baju aq
HAHA jangan geli la sayang;) baju i bukan baju u okay
then my father jerit
'haikal! kucing hang berak!'

OMG! huh satu lagi kerja dah booking khidmat aq
kenapa lah masa ni kau berak wahai kucing ku terrrrr-sayang! =.=''
lepas dah kemas semua bilik dalam satu jam
fuhhh cantik dan kemas lah bilik aq . lepas ni dah boleh buat sepah balik
then kemas hachum hachum lagi lah . HAHA
ops lupa pulak tahi kucing belum dibersihkan lagi
buka sangkar kucing then cium, mak aih nasib kau kucing takde tandas sendiri
kalau kau adik aq , dah lama aq sumbat dalam lubang jamban
eh eh kenapa aq cium ek? haih gila kot . HAHA kita skip semua tuh buang masa
lepaskan dy dalam rumah kejap . bukan main sakan dy golek sana sini
aq tengok grrrrrrr je kan. takpe takpe nanti kau siap aq peluk sampai bulu kau tercabut
HAHA
dah kemas sangkar dy buang semua najis yang ada
main kejar kejar dengan dy kejap then tangkap peluk sambil lambung lambung ke atas
HAHA gila ah ;D then umpan dengan friskies sambil bunyi kan macam dalam iklan tuh
berlari sakan dy masuk dalam sangkar and tap! kunci sangkar dy
hehehe;) esok main lagi eh ninie
waah! dah settle kerja aq hari ni . bilik dah kemas kucing pun dah tak busuk :D
malam nak basuh kasut sekolah pulak =.='' haihhh

p/s: entry ni ditaip selepas aq membongkang dalam bilik keletihan . HAHA

grrrrr dengan post ni~

Friday, October 15, 2010

guru tinggi darjatnya

walau sepandai mana kau
walau sehebat mana kau
tanpa restu dan redha seorang guru
pasti kau akan 'buta' melihat kejayaan

lepas baca entry nazim ni . aq tanya kat diri aq
aq sebenarnya pandai dalam semua subjek
tapi kenapa masa peperiksaan kadang kadang aq tak ingat apa yang aq belajar
rupa rupanya sebab aq selalu kutuk cikgu belakang belakang
selalu tunjuk memek muka menyampah bila cikgu tu masuk
selalu merungut bila cikgu bagi kerja sekolah sampai cikgu terasa
kadang kadang tu aq bole terr-lepas kutuk depan cikgu
YA ALLAH kejamnya aq buat macam tu kat cikgu aq
padahal dorang lah pemangkin kejayaan aq
aq selalu dengar ceramah,motivasi cakap berkat ilmu seorang guru adalah kunci kejayaan
macam mana nak berjaya kalau ilmu yang dicurahkan tak direstui walau kita pandai mana
kuasa Tuhan tak boleh nak dijangka
andai kata guru yang kita kutuk semalam tibatiba meninggal hari ni
padahal kita tak sempat nak mintak maaf dekat dy
macam mana ilmu tu nak berkat sedangkan orang yang ingin memberkatinya dah tiada
aq janji aq taknak kutuk cikgu lagi.aq nakkan keberkatan ilmu yang diberi
and spm nanti wish me 9A+ ! amin ;)

terharu tak baca ? HAAHA
yes tu lah luahan hati aq yang terbaru
HEHE:)

aq ada sorang kawan ni
dy takpernah nak bagi kata peransang kat aq
yang dy selalu bagi kata menjatuhkan aq
dy seorang yang kuta propa
dy jugak jenis orang taksuka mengaku kesalahan dy
dy suka tegakkan benang yang basah
kadang kadang dy selalu merendahkan aq
bila dy gagal dalam exam
mula lah dy nak bising tak bagitau jawapan tu masa exam lah
see? tak nak ngaku kesalahan dy
tapi aq lain.aq selalu bagi dy kata peransang suruh belajar
bila dy gagal aq selalu cakap takpe exam nanti boleh cuba lagi
pelikkan dunia ? bila lah dy nak berubah ? ;)
kau ada.?

Thursday, October 14, 2010

touching dowh!

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

*Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

**Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

(ulang *)
(ulang **)


female part:
Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta
(3x),

p/s: lagu menggantikan radio yang tengah koma tak bangun bangun lagi tu
heeeee~layan okay;)
______________________

hari ni aq tak sangka yang sejarah aq boleh dapat A-
tak sangka aq pandai gak ek . HAHA
alhamdulillah lah akhirnya aq berjaya pecahkan rekod dari form1 takpernah dapat A
kejayaan akan menanti kita cuma menunggu masa sahaja .* ecececeh!
dan kali ni aq dah membuktikan kepada cikgu sejarah aq yang aq pun pandai macam the other
one again Alhamdulillah
tapi aq takfaham lah kenapa mesti ada yang cemburu dengan kejayaan aq
aq berjaya dengan hasil usaha aq
bukan dengan meniru orang depan.berbisik dengan orang belakang.baling kertas dekat orang tepi dengan letak kertas dalam liquid nak cover kantoi kat orang belakang
tapi masa ujian biasa tu ada lah aq buat juga. HAHA kantoi
tapi kali ni aq buat betul betul babe! *dengan megahnya xD
kalau nak cemburu,lantak kau lah. tapi yang penting kau kena berusaha kawan
okay ? X)






Wednesday, October 13, 2010

forget it!


sekarang masa untuk aq fokus pada pelajaran dan SPM
Aliff Haikal u can doit ! just forget all the problem that you face right now
yes.kalau boleh aq nak lupakan
kadang kadang hidup tak selalunya indah
tapi dengan adanya masalah ia akan mengajar aq erti kedewasaan dan kematangan
tanpa masalah bukan seorang individu yang berjaya
kerana masalah ada bersama aq walau kat mana aq berada


trouble is a friends