THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, September 30, 2010

kau kau kau kau kau

award dari _____arol_____



award dari _____fieqa_____



award dari ______ceja_____


actually award nie dah lama
nak dijadikan entry sebab nak delete award ni kat sidebar
hehe;)

Wednesday, September 29, 2010

award

tag to : mieraSASy

Tuesday, September 28, 2010

si BELANG takut GELAP!


pagi pagi buta elektrik takde
huh, agak meraba raba dalam kegelapan mencari sumber cahaya yang satu
HAHA. nasib baik jumpa handfone baling kucing yang ada lampu kat atas uh
berguna jugak lampu uh masa kecemasan kan
so ? apa lagi. siapa yang takde, pergi lah beli cepat cepat ! hehe
banyak manfaatnya :D
lepas dah jumpa handfone tu cepat cepat cari lilin dalam laci meja kat bilik
alhamdulillah jumpa and cerah lah sikit kat depan tu
kucing aq tak habis habis merengek. haigoooo =.= takut gelap rupanya. haha

tadi masa kat dewan . tak percaya aq baca ikrar pelajar kat depan
HAha. okay act semua ketua kena buat benda tu even taknak tapi kena paksa. whatCANido?
masa tu parkinson aq datang . gigil doe. tapi still control
cuak gila. takmau lagi dah. takmau! ACAP! kalau aq kena lagi,iKICKurASS =.=''
XD

malang kot

urgh! damn . boleh bangun lambat lagi hari nie
handphone lah ni. tak reti nak kejut kan aq pukul 6pg *phone juga yang salah. :D
padahal aq dah buat date dah .
terpaksa lah kelam kabut pergi sekolah
padahal jam dah pukul 7.08 pagi
kalau tak pergi, mampus aq kena pusing 1 padang sekolah
tak sanggup aq. haha
biar lah mata aq agak kemerahan . yelah baru bangun tidur
haha. tapi kena pandai pandai cover lah
jangan nampak sangat muka baru bangun tidur
first exercise aq buat ialah senyum dan senyum seberapa lebar yang boleh
cuba kau buat . hahaha
at least tak nampak sangat kau tengah dalam sleep mode
kan kan kan ? :D
tapi nasib baik lah masa tu tengah perhimpunan
kalau dah masuk dewan,takmau malu aq. haha
lepas tu masuk lah dewan after assembly stupid, ops ;0. hahaha
hari ni subjek BM. nothing interesting to story . cuma ada insiden yang memang tak sial pun
[semasa cikgu suruh hantar karangan yang dy suruh buat . agak huru hara]

si bangang : weyh, pinjam stapler. pinjam laaaa
aq : sorry lah, ubat tinggal sikit lah. aq pun belum stapler kertas aq lagi. sorry la
si bangang : alah,sekali je . kertas aq . kedekut ah kau !
aq : betul lah weyh. last ubat jea ni. sorry lah
si bangang : maai. pepek kau lah! kedekut cakap kedekut.
aq : =.='' *sabar


.

petang tadi buat open window sikit . ajak kawan kawan
haihh. ajak 1 kelas,tapi beberapa kerat jea yang datang
tapi alhmdulillah lah makanan nya habis. taklah membazir. HAha
masak apa? nak taw tak? :D
mak aq masak MEE UDANG asli PULAU PINANG. excited tak dengar? haha
bukan sebarang dapat makan mee udang kat selatan ni
kalau setakat yang 'betul betul holiooooo' tu, tak sedap sangat kot
ops. kang kena saman baru taw. haha :p
i'm penang born okay. haha!
kawan kawan aq yang datang puji lah mee udangnya sedap
aq tak kembang . mak aq kembang . kot la sebab dy yang masak
HAha
merapu sudah. okay lah tu je nak cerita kat korang semua
ada class plak malam ni. haigooo~
SPM ! :D



Monday, September 27, 2010

tag

get tag from dia !
1- Name one person who made u laugh last night?
OMG to many lah! haha
2- What were u doing 1 hour ago?
on9 and on9. haha
3- What was da last thing you said out loud?
ILOVEYOU IMISSYOU INEEDYOU
4- Where's da next place you're going to?
kitchen to eat! haha
5- What was da last thing u paid for?
class picture RM0.80
6- Where were u last nite?
in room and on9. haha
7- What's da best ice-cream flavour?
OMG! ofcourse lah chocolate and vanilla mix with some crunch OMG OMG OMG
8- Do u wanna cut your hair?
..if long :D
9- Do u love to 'melatah'?
sometimes if i'm gediks
10- If that so(melatah), what will u said out loud?
bodoh lah kau. haha *melatah ke?
11- What does da last text-msg received say?
from XXXX: hoi tidor lah! haha
12- Will u get married in da future?
..insyaAllah if have a mate ;)
13- Do u chew on your straw?
=.=' takpaham
14- Do u make-up your own words?
sometimes sygs
15- Is there anyone u like/love right now?
ofcourse lah sygs . haha
16- Tag to other 5 bloggers/more

masa untuk berubah la

hari isnin. macam biasa sekolah laaa
tapi minggu ni pelajar form5 have to attend a perkampungan dekat dewan kejora
OMG. lagi 2bulan nak spm doe. gila lah kalau aq tak pergi kan. orang berjaya akan mencari jalan,orang gagal mencari alasan. haha ! salin cepat ! :p
pagi pagi dah siap then kejut kakak suruh hantar . dy berleter jugak tanya kenapa tak naik motor sebab selalu aq pergi sekolah naik motor. then jawab la takde parking nanti kot.
pas da gerak naik kereta . sampai lah kat dewan kejora
jumpa geng then borak borak lah konon dah dua bulan tak jumpa *padahal dua hari jek. haha
lepas tu cikgu suruh masuk dewan and ambil tempat duduk masing masing
aq always lah ambil tempat duduk yang kira depan depan lah
takmau lah yang belakang belakang. sebab itu hanya untuk orang yang gagal . betul tak ? :D
lepas dah pot pet pot pet. cikgu kaunseling pulak gediks bagi ceramah kat depan
pasal apa ntah. aq dahlah malas gila nak dengar ceramah yang sama berulang kali
kau suka ?? wah hebat kau ! haha
turn cikgu kaunseling perempuan lak bagi ceramah
tapi yang ni aq suka . suka gila ! haha
dy bagi ceramah kemana hala tuju lepas spm nanti, U mana yang sesuai and diiktiraf M'sia
aq dengar dengan penuh tekun weyh. percaya tak ? percaya jela. haha :D
aq dah buat keputusan nak ambil course _tuttttttt_ *jeng jeng jeng :D
full stop sesi ceramah menceramahi ~

isnin untuk bengkel subjek MATHEMATIC
cikgu dari mana entah dy pungut . haha agak kurang ajar aq kan :p
tapi boleh tahanlah masa dy ajar, tak terlalu bosan tak terlalu excited
so far so good and so far aq boleh faham.
masa yang aq tunggu tunggu pun dah tiba
R.E.H.A.T > M.A.K.A.N
haha!
beratur lah konon nak keluar tu , tapi hampeh jea bila dah keluar
macam rakyat zimbabwe yang kelaparan budak lelaki ni
tak senonoh gila perangai. cuba contohi aq. bhaha~
tapi yang agak buat aq hangin dengan dorang ni kan
boleh dorang senyap senyap ambil dua makanan then satukan dalam satu polistrin
tak macam sial kan perangai. shitt punya budak. macam mana nak berkat belajar,makan pun makanan yang haram.
diorang fikir diorang je yang bayar . watdehell betul.
aq malas nak kecoh kecoh kan even kawan aq sorang tak dapat makanan
aq cakap lah kat orang yang masak makanan tu
so dy bagi lah makanan lebih kat kawan aq
lepas tu masuk dewan balik and belajar macam biasa sampai lah pukul 1.50 petang
then apa lagi . B.A.L.I.K ~!!

haha ~!


Sunday, September 26, 2010

kenyang nyaa

'saya dah kenyang lah awak',said the cat



hari nie 3 rumah aq pergi raya
fuhhh~ makan je kerja kat 3 rumah tu
taknak kembung pulak kan perut aq
haha. tak muncit eyh ;p
tapi awal awal masa nak pergi rumah pertama
kitorang ada masalah sikit
sebab yang si Aqilah suruh pergi rumah dy dulu, tapi si Nuar suruh pergi rumah dy dulu
masing masing dah masak kan
apa lagi, berperang la si Aqilah ngan si Nuar ni
last last si Nuar mengalah and pergi la rumah si Aqilah nie
tapi si Aqilah ni boleh perli si Nuar
apa lagi si Nuar pun agak paisei muka. haha
tapi sekejap je pun, dapat makanan , muka terus manis ! hahaha
aq ? aq bedal cocktail buah buahan,mee hun goreng,bakso,and also cake ice cream
look ? banyak kan aq bedal . tapi like i said tak muncit ea . hahaha
then dah lahap kat rumah si Aqilah , pergi lak rumah si Nuar
lagi sekali makan. hahaha
si Nuar masak mee ape tah, lupa nama. haha
sampai kawan kawan aq perli aq sebab makan banyak sangat. haha
who care ? mine stomach not u dude ! XD
pas da makan sepinggan mee ape tah uh, sesi ber-talkkative sambil buat rumah macam rumah sendiri. HAha
after uh bincang lah nak pergi rumah siapa lak
what? perut aq dah very penuh dengan makanan LoL
last last tak pergi . haha hoooray ! ;p
masa on the way nak balik rumah, kawan aq call ajak pergi rumah Atiq
berfikir sejenak.. then make a decision nak pergi jugak even perut dah penuh bagai
hahaha
makan lagi. aduh. tapi saya tak muncit okay .;) hahaha
kesimpulannya hari ni aq makan besauu ! kahkahkah





mengantuknya ! nak tidur sebentar
bersama citcat . hahaha:D

Saturday, September 25, 2010

budak sekarang memang kuangjaqqq !

budak budak zaman sekarang dah terhakis kan sifat berbudi bahasa
lagi lagi yang sekolah rendah
haih. payah nak jumpa kalau yang sopan kalau jumpa orang lebih tua
yang ada pun hagham ,perangai macam natiays !
sama macam yang aq jumpa tadi masa dalam bas nak keluar gi bandar
heh. rasa cam nak sepak sepak je bebudak uh
kuangjaqqq ~! hahaha

tadi masa aq nak tunggu bas pergi bandar dalam kul 3.15
masa uh hujan lebat lah juga an . so aq tunggu la kat port biasa aq tunggu bas sebelum ni
then tengah tunggu tunggu , tak sampai sampai basnya
tetiba aq dapat mesej dari kawan aq yang dah naik bas dulu cakap bas tak lalu kat port aq uh
aq punya bengang lah kan. dahlah hujan.
takpe . sabar je . so kena lah tunggu bas kul 4 pulak
masa tuh hujan memang lebat bapak ah, sampai kilat sabung menyabung *hentam jela
then hujan renyai renyai sikit,apa lagi aq terus ah lari kanak kanak pergi busten . haha
pas dah sampai aq tengok ramai gila mat motor. pheh boleh lak an buat port kat situ
aq malas ah nak amik port an,so aq pergi je ah kat busten uh
masa aq tengah tunggu bas uh, tetiba mat motor shuitt kat aq
haahhaa. bodoh siot ! dy ingat aq apa ? dah uh laki plak yang shuitt shuitt
gampang gila. hahah ! aq tak layan . euwww ! hahaha
bas pun lalu masa tengah on call dengan kawan aq
masa aq nak naik bas tuh boleh plak an mat motor uh bising bising kat situ perli aq tgh oncall
bangang kan ? hahahaha
then lepas aq bayar duit tambang bas , aq tengah oncall lagi masa uh
so cari ah tempat duduk. tapi yang peliknya masa aq tengah oncall sambil melilau cari tempat duduk, budak2 kecik semua tengok aq dari aq masuk sampai aq duduk
so masa uh aq pelik sangat . takkan aq pakai baju terbalik, takkan seluar aq koyak
hahaha.
aq cakap kat kau sampai aq habis oncall dengan kawan aq pun dorang masih tengok
waaa. dorang sangat terkejut kot tengok orang secute aq ! haha ! *opssssss :p
pas aq ngerling tajam sekor sekor , baru dorang tengok depan
haha. tergelak aq sorang sorang dalam bas uh.
tapi yang buat aq panas ngan bebudak kecik ni
sikap kuangjaqqq dorang nih. masa aq tengah duduk boleh budak kecik belakang aq main sepak sepak kerusi aq. tak macam bangang lak kan, aq sabar jela kan. ikot hati nak bagi aje makan stokin
hahaha
lepas dah lama sikit, tetiba fone aq ada orang call. masa tengah cakap kat fone boleh pulak an budak belakang aq yang tadi tuh memekak menjerit jerit
kau bayangkan lah budak kecik suara macam mana kan. nyaring bapak ! haha
berdesing doe telinga aq. aq terus off call then sound dak tuh. terus senyap. haha
masa dorang nak turun balik rumah, boleh memekak lagi . aq taw lah dy nak balas dendam
haha ! biadap betul budak2 sekarang kan. makbapak tak ajar hape
lagi lagi yang bawak motor macam palesit, padahal kaki tak sampai, kalau xcident tuh aq lah orang pertama tepuk tangan depan dy. kalau jadi mayat . alhamdulillah . hahaha
macam macam ah sikap negatif budak zaman sekarang. haihhh, macam ni nak lahirkan rakyat Malaysia yang berwawasan. =.=''
insaf lah sebelum anda di insafkan. haha !

lupa lak nak cerita pasal aq pergi bandar. haha
tadi just teman kawan cari present untuk bufday awek dy
Awww ! so sweet lah mereka ! hahaha :D



Friday, September 24, 2010

kau ada ?

hari sabtu yang indah ..... ops tak lah indah sangat sebab ada sekolah ganti =.='
sangat tak seronok sebab kena belajar, huh aq malas nak belajar siod
haha ! okay ingat SPM alep . berapa bulan jek lagi


pagi tadi kat sekolah sangat sangat sangat mengantuk
lepas tuh kena tazkirah kat sekolah pula masa perhimpunan
jujur la kan, aq tak dengar sangat tazkirah ustaz kat depan sebab dok asyik menguap
haha :D
lepas tuh masa nak masuk kelas ada cikgu lak panggil aq and the gang suruh tolong angkat buku teks yang dirampas
bapak ah banyak gaban ! aq dahlah tengah malas, lagi disuruh angkat buku yang banyak tuh
memang menyusahkan betul lah siapa yang tinggal buku kat sekolah ni
dah kaya sangat ke ? tak reti nak bersyukur kerajaan bagi percuma pinjaman buku teks kat semua pelajar dibandingkan yang sebelum nie . tak dapat kena mohon.
memang siap ah kalau budak budak nie nak tuntut buku teks tu
aq nak sound depan dy. biar dy malu . aq ni dahla orang kuat SPBT sekolah. hahaha :D

hari ni cikgu cikgu pun agak sporting sikit. boleh bergelak ketawa . haha
dorang faham anak murid kelas 5IKHTISAS sukakan keceriaan. bhahaha!
pastu cikgu ADDMATE dgn BM boleh pula cakap benda yang sama . kebetulan ! kelakar sangat
hahaha
cikgu aq ni boleh cipta trademark cikgu masing masing. haha
pastu kitorang satu kelas ketawa lah bila kawan2 aq sebut trademark cikgu cikgu lain
contoh cikgu SAINS aq , trademark dy " tajam ni tajam ni'' pastuh cikgu AKAUN&PERD aq.trademark dy ''rasionalnyaa'' . haha
then cikgu BM suruh aqlini listkan semua trademark cikgu cikgu nie pastu masukkan dalam majalah sekolah. first time tuh kitorang nak buat ni. haha. tengok. sweet kan kelas kitorang

kau ada ????


hahahah !

Thursday, September 23, 2010

hoi kau

seronok wei jadi ketua tingkatan !
boleh jadi femes . haha dabeliu tii hesh

tadi masa perhimpunan kat sekolah, macam biasalah cikgu membebel sesorang kat depan
padahal students nya macam aq bukan nak sangat pun dengar cikgu bebel pagi pagi
tapi terpaksa ! nak buat macam mana kan. haha XD
tapi tadi aq agak terkejut bila cikgu disiplin tiba tiba cakap
'semua ketua tingkatan serta penolong ketua tingkatan sila berdiri'
bayangkan dalam perhimpunan yang seribu lebih tuh *aq bohong je
aq kena berdiri. wah gua agak bengang. haha
then dy cakap lagi
'pergi ambil buku kawalan kelas dan pergi berjumpa guru bla bla bla'
aq pun berdiri lah dengan agak malasnya
haha
then tanya penolong, mana buku kawalan kelas tuh , sebab aq bukan ambil port sangat
haha * ketua tak bertauliah
dy cakap kat dalam kelas,bawah meja dy
waduhhh.aq pun berlari lah naik kelas
lepas dah ambil aq pun pergi lah jumpa cikgu yang dimaksudkan
agak tercungap cungap gak lah . tapi still control macho *haktuii . haha
masa tuh kena lah ceramah lagi
bodoh agaknya , aq dahla jenis tak suka orang bebel pagi pagi
lagi lagi cikgu yang aq jumpa tuh paling aq tak suka . yucksss !
dahlah mood tengah okay and fresh kan. haha
cikgu tuh suruh tulis nama pelajar ponteng lah,tak masuk kelas la, bla bla bla
agak bosan mendengar tapi terpaksa dengar la
lepas dy tanya
'ada apa apa soalan?'
takde seorang pun jawab. haha that mean semua nak masuk kelas cepat cepat
waaa. jahat kan ketua sekarang nie * aq je. hahahaha !
pastu dy suruh blah . apa lagi aq blah ah cepat cepat
gua malas lu tahu tak. hahaha
masuk kelas je cikgu mathematics dah masuk kan
lepas tuh cikgu boleh pulak nak buat test mathematics
dahlah aq tak study langsung and result nye aq jadi blur nak jawab =.='
tapi boleh lah buat . aq kan pandai ! hahaha

mak saya cakap kita kena puji diri sendiri
nak tunggu orang puji, berzaman !
haha !





Wednesday, September 22, 2010

un-sangka-able !

tahulah cuti hari raya dua minggu
tapi tak payah lah bagi kerja sekolah macam sebulan tak pernah jumpa
dah lah jenis kerja sekolah bagi macam nak suruh pulun
aq dah naik migrain buat kerja sekolah ni
shit betul T_T

aq dah takde mood nak buat apa for this time
cuma nak tunjuk result trial spm aq yang memang hampeh gila !
hurghhhh~

BAHASA MELAYU = 70 A
BAHASA INGGERIS = 66 B
MATEMATIK = 77 A
AGAMA ISLAM = 67 B
SEJARAH = 54 C
SAINS = 52 C
PRINSIP AKAUN = 58 C
PERDAGANGAN = 65 B
ADD MATH = 29 G

ada sesiapa nak cakap aq bodoh ?lantak kau la
result aq tak bagus mana pun
=.=''

Monday, September 20, 2010

CONTEST TIDAK BEST

Maka, ini syarat-syaratnya.
1. Beralamat tetap di Malaysia. Fasal gua tak reti nak post hadiah ke luar negara. Walaupun urusan pos-mengepos akan dilakukan oleh adik-adik gua. Gua yakin, mereka pun tak reti.

2. Sesiapa sahaja boleh join tanpa sebarang diskriminasi. Tak kira lu perempuan ke bakal perempuan ke, laki atau bakal lelaki, bekas kekasih atau bakal kekasih, perdana menteri mahupun tok mudim.

3. Mempunyai belog sendiri. Fasal sebarang update gua akan post dekat belog, gua tak main update dekat facebook.

4. Tidak melanggar mana-mana hukum agama sepanjang pertandingan.

5. Idea asli, bukan fotokopi dari mana-mana.

Okey, itu sahaja. Seterusnya.

1. buat satu entry tentang contest ini bertajuk 'Contest Tidak Best', dan link-kan ke blog ini. (maksud gua dalam entry tu la)

Isi-isi entry tersebut terbahagi kepada tiga bahagian :
a. Beri nama untuk dua ekor anak kucing di bawah. (10 markah, markah diberi mengikut kesukaan adik-adik gua dan pantauan gua)

kanan suspek A, kiri suspek B

yang kanan kita gelar suspek A, yang kiri suspek B.

b. Sebab nama itu diberi. Tapi yang ini tak wajib, kalau rajin ceritala. (tak ada markah)

c. Penuhkan ayat berikut;

"Blog Tidak Best........"(panjang sesedap rasa. Kalau panjang sangat tak sedap juga, kalau pendek sangat pun tak sedap juga.) (5 markah-gua yang bagi markah)

2. Letakkan banner di dalam blog/entry anda mengikut kekreatifan dan link-kan ke blog ini. Ikutlah kalau nak letak di sidebar atau hanya dalam post atau dua-dua, atau dimana-mana. Gua akan ambil kira.Gua bukan apa, gua mohon untuk dihebahkan contest ni. Kalau dua orang saja masuk, sedih pula gua fikir.

3. Letakan URL entry anda di tempat komen blog ini, untuk memudahkan urusan seterusnya.


Contest ini akan bermula pada hari
Selasa 14 September 2010, pada jam 12.01 pagi.
Tarikh tutup 'Contest Tidak Best' ialah pada hari Selasa, 21 September 2010, jam 12.01 pagi.

Hadiah : Disebabkan kucing hanya perlukan satu sahaja nama dalam hidupnya, maka gua dan adik-adik bersetuju untuk memilih hanya seorang pemenang bertuah. Untuk mengelakkan unsur penipuan dan sebarang kesalahan dalam agama, gua nyatakan terus hadiah-hadiahnya:

satu beg galas yang disulam, satu penanda buku, dan dua keychain. Semuanya asli dari Jordan.
(gambar aq malas nak tunjuk. pandai-pandai lah click kat banner. haha)







soalan A : aq nak bubuh nama untuk suspek A ialah
ORENJI
dan si suspek B ialah DANSEI

soalan B : sebab aq bubuh nama yang comel tuh . aq search kat google translete je . ORENJI dalam bahasa jepun bermaksud SI OREN . DANSEI pula bermaksud SI JANTAN
haha..

soalan C : BLOG TIDAK BEST adalah blog yang sangat simple tapi menarik . :D


esok cuti

hari isnin
hari mula sekolah lepas dah dua minggu cuti hari raya
dapat jumpa kawan kawan and cikgu
gua rindu gila sama lu orang ! hahaha * konon

masa masuk dalam kelas tadi
aq tacing la wei
nak tahu kenapa?
ada maling mencuri meja kesayangan aq
T_T sobs sobs sobs
nasib baik lah kawan aq murah hati teman kan aq pergi cari meja lebih
nasib baik jumpa, tapi dekat dalam store
nak lebih tragis lagi, siap dengan hiasan taik burung setempek kat atas meja tuh
aq tengok aduhh dah keras pulak taik burung tuh, so agak malas nak membersihkan
hahaha
nasib baik aq jumpa sampul meja aq yang dibuang oleh maling itu
kalau tak, hancur gua kena belajar atas meja yang dicorakkan oleh taik burung
nasib nasib . haha * aq tak ejek nama bapak kau kalau ada la
tadi dapat markah paper akaun
takmau sebut lagi . tunggu dapat semua paper dulu
nanti aq canang lah satu blog nie eyh
haha walaupun result tak lah sebagus sangat kan
cukup cukup nak penuhkan syarat masuk IPTA uh adalah sikit
hehe;)



Sunday, September 19, 2010

CONTEST SENYUMAN MANEH edisi GKSB

Syarat-syarat Pertandingan
  • Mestilah menjadi followers blog http://nurrcahaya.blogspot.com
  • Mesti buat N3 pasal contest ni.
  • Pic yang dipertandingkan mestilah hak milik sendiri.
  • Anda diwajibkan berada dalam gambar tersebut dan bebas sama ada nak gambar sorang, bersama kawan ataupun family.
  • Hanya satu pic saja dibenarkan untuk dipertandingkan.
  • Letakkan dan link banner contest di side bar blog anda dan tinggalkan link anda di komen ini.
  • Tag minimum 2 atau lebih rakan anda.
1. http://juzyana.blogspot.com/
  • Hadiah adalah topup bernilai RM30.

Jika pemenang menggunakan line prabayar, nilai tersebut akan ditukarkan kepada wang tunai dan akan di bank-in kan ke dalam akaun anda.

So GKSB nak tag all my followers blog GKSB

Good Luck!!

Tarikh tutup adalah pada 10-10-2010.

Dan picture yang dipertandingkan oleh aq selaku tuan rumah

tadaaaaaaaaaaa! *saspen kan ? haha

senyuman aq tidaklah semanis madu
tetapi tidak sepahit ubat batuk
asal aq boleh senyum
akan aq senyum !
cayalahh alep ! hahahaha!


ragam kehidupan . wa talak tawu wo !

semalam masa open gate kat rumah kawan
Q : alep ! kau makin hitamlah
Aku : woi, mana ada !
Q : yelah ! aii. takkan balik penang terus hitam kot
Aku : ?!@$!$!


wuarh! aq makin hitam ke ?
mana ada, biasa je la
Q kau buta la. mana ada aq hitam
siod ah kau . aq bukan hitam , cuma gelap sikit je. ala sikit je ! haha
aq nak putih ! boleh tak ? haha
yelah yelah Q, aq tahu lah kau putih
tapi putih kau pun pakai bedak. haha
stop stop !
*Q adalah seorang wanita . :D




tadi masa pergi open window kat rumah kawan

Aku : wei Y, ape cer hah member kita kat kedah tuh ?
Y : si di_h tuh ?
Aku : yelah, siapa lagi kan
Y : urmmm aq nak citer ni kat kau, tapi jangan bagitaw sape2 aq cerita eyh
Aku : errr? okay okay
Y : member kita kat sana uh dah nak kahwin lah, bulan 7 hari tuh dy dah
bertunang
Aku : what ?! bertunang? wea baru form5 la. macam mana leyh nak kahwin
ni ???
Y : aq rasa kau faham la kenapa kan
Aku : maksud kau ? dah kena ?
Y : dah kena pun, dengan mamat motor. atas kerelaan sendiri
Aku : Ya Allah. biar betul wei, asal jadi camgitu
Y : aq taktahu kenapa . tapi memang dy dah berubah and aq tak anggap dy
kawan aq
Aku : tak sangka woo ! =.=''


apa perasaan kauorang bila dengar yang kawan kau dah kena ?
lagi lagi kalau tu kawan baik kau . kira di mana ada kau di situ ada dia
waaaa ! sedih kan
lagi lagi kalau masa sebelum pindah dy baik bagai
tapi bila dah pindah nun jauh di sana dy berubah
pheh, omputih kata apa ' drastic change '
haha !
aq pun tak faham laaa . kenapa tah dy boleh gadaikan maruah dy
dengan mat motor lak uh. aduiii di_h kenapa lah kau salah pilih orang weh
inilah akibat bila salah pilih orang dalam bercinta
akibatnya ..........................................................................................................


Saturday, September 18, 2010

kau ada ? aq ada

yehaaa ! kau nampak tak kat atas tu
nampak tak , nampak tak ? haha
2nd time la aq design award sendiri
taktahu la kalau tak cantik pada korang, tapi cantik pada aq. haha
motif sebenar aq nak bagi award ni, untuk menghargai kawan blogger aq yang dah bermandi peluh buat entry sampai 100 * ecececec!
kalau kau kau ada yang entry dah sampai 100, bagitahu lah kat aq
jangan diam jek, nanti aq menjerit kat shoutbox korang suruh ambil award ni
aq dah pacakkan kat sidebar blog aq . hehe;)
kalau siapa yang rasa tercabar dengan kecantikkan award design aq ni
apa lagi? cepatlah post entry sampai 100 ! hahaa;D
tapi jangan menipu pula eyh. tipu dosa masuk api neraka .
hahaha
aq mengada ngada ? so what . aq sayang follower aq * wink wink
hahaha !
so far sekarang sudah 3 orang dah dapat award ni
:)



Friday, September 17, 2010

post ke seratus ! jahat kau syaiton !




tadi scan antivirus kat pc
warghh ! kau tahu tak berapa banyak syaiton syaiton nie meng-attack pc aq
nah ! aq siap bagi gambar kat atas tu
belek lah puas puas
taknak banyak pula kan syaiton syaiton ni
siap bawa satu family attack pc aq
tak sanggup aq nak tengok masa di scan uh
haha !
tapi masa scan memang lama nak mampus
dari petang tadi pukul 6 sampai lah sekarang pukul 12 lebih
lepas dah habis di scan aq terus tekan button 'buang semua jangkitan'
alhamdulillah syaiton syaiton ini sudah di buang
semoga pc aq terus dipelihara . hehe

wahhhh ! aq nak menjerit bagitahu semua orang
blog aq sudah capai 100 post ! waaaaaaa!
saya bangga menjadi rakyat Malaysia !
*takde kena mengena
hahaha
sangat teruja *buat muka comel
ingat nak buat award . tapi nak bagi siapa kan ? hahaha!
so aq nak ambil inisiatif dari post blog nie
KEPADA FOLLOWER AQ YANG CAPAI 100-POST, bagitahu aq k, nanti aq nak bagi award kat kau. sebagai kawan blogger yang perihatin *wink wink
kepada yang dah capai 100-post tapi itu post yang dah berabad dahulu, minta maaf zahir dan batin la . hehe
okay , ! :)

nak kasi tahu sama kau orang

hoi kau . hah yang tengah baca post ni lah ! amboi nak elak elak pula ek
hehee ;p
wea kau , perasan tak . perasan tak ?
aduh sudah terang lagi nak suluh pakai lampu neon eyh kau
hehe
aq dah tukar header laaa. *tepuk tangan
sebelum ni kan header domo kun yang comel
ni kira kasi upgrade lagi bubuh header paling comel
kahkahkah alamak perasan sudah aq
amacam ? okay tak aq edit tuh ? * sambil buat muka comel .haha
actually aq edit header masa tuh malam, so agak tak berkembang kot idea dalam kepala otak nie
sebab tuh cantik sangat kan . hehehe
EKALdude BLOGiest ? siapa yang taktahu maksud angkat tangan !
yang taktahu tuh, jangan la tanya aq apa maksudnya. plis ;)
sebab ? errrrr sebab errrrr lalalala~haha
sesi mengarut lagi mencarut aq dah terserlah la weyh !
sebenarnya aq pun tak faham laa ! hahahaha
dah dah. kita abaikan tentang maksudnya okay :)
and the last nak bagitahu, kamera dslr yang konon aq punya tuh
sebenarnya bukan aq punya laa ! haha. cousin aq punya
nak beli ? whoaaa, bak sini duit raya korang semua
kalau semua sumbang duit raya kat aq, sure boleh beli . haha
dah dah. kang aq mencarut baru tahu . haha

babai ~

Thursday, September 16, 2010

kampung ku





mood raya masih tak hilang lagi
walau sekolah amat meng-jeles-kan kita semua *pada yang masih bersekolah laa
apa aq merepak meraban ni ?
hahaha


tak sangka woo kat kampung aq ada bendang yang amat cantikkkk
hehehehe sebenarnya aq dah tahu yang kampung aq memang ada bendang sangat cantik
tapi tak berkesempatan nak pergi kan
so masa cuti raya kat kampung hari tuh
aq ajak lah sepupu sepupu aq yang kecik kecik uh suruh temankan aq pergi bendang
masa tuh aq memang bosan tahap gaban lah wea
taktahu nak buat apa kat rumah makcik aq, nak tidur malas pulak
so aq ajak lah sepupu aq pergi bendang kat hujung kampung
memang best :) huhu
jalan jalan pusing kampung then pergi lah bendang
aq pun shoot lah gambar kat bendang tuh

memang bosan tahap gaban la wea kat kampung
aq admit kat kau kau semua
nak online pun takboleh , line sangat slow
then ditambah dengan keadaan kampung aq yang dah tak macam kampung
sekarang dalam proses nak buat rumah banglo bertingkat tingkat
then ada lah penempatan pekerja indonesia and bangladesh kat kampung aq
tapi pekerja asing ni tak bahaya la. aq tengok baik jea
so far tak ada la aq dengar berita apa apa kat kampung aq uh
bertembung dengan aq kat jalan pun senyum senyum
tak macam kat negara diorang tuh *opssss :)
kau kau faham kan maksud aq ? hehe

masa malam malam lagi lah
kalau kau orang yang jenis suka tidur awal dalam pukul 8malam
aq boleh gerenti lah kauorang memang takboleh nak tidur masa tuh
bom kebabomm ! memang dah jadi lumrah asam garam aq kat kampung malam malam
hahaha
kalau tak bunyi walau mercun bawang sekali pun memang tak sah
mesti nak bunyi even masa aq nak balik johor pun masih bom kebabomm !
meriah tak ? boleh laaaa. haha




Wednesday, September 15, 2010

award lagi :)

http://choc-o-lover97.blogspot.com
thank you a lot for u my dear * ececece
haha
ada soalan meyh , so kena lah jawabkan
  • tolong bagi sebab kenapa korang follow den ?
  1. sebab saya nak follow
  2. awak cakap 'jangan lupa follow'
  3. suka blog awak *wink2
  4. nice blog
hahaha ! okay cukup :)
thanx sekali lagi okay fatin hud



http://bambamstory.blogspot.com
bambam says
To All Follower Bambam , boleyhlahh ambik diz award . setelah sekian lama kann akuu nak uadd . thx to 235 follower yg telah ikod bambam uad masa skunkk nyhh . thx baca entryy bambam .

me answer <>
bambam: welcome :) dah ambil dah award bambam, dah post pon.
hah . mesti kembang kan ? hehee gurau je
pasal entry bambam. sama sama juga, as long as bambam post entry terbaru,ekal aq always follow entry bambam . okai ?
terima kasih because bagi ekal award eyh *wink2

CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM

kejam sungguh ek itik tuh . haha *takde kena mengena okay ! selingan sahaja
aq telah ditag contest oleh si cantik manis iaitu RASYIDAH
actually aq dah lama kot kena tag ni,tapi almaklumlah dia tag waktu aq kat kampung
so tak boleh lah nak update blog kan. sorry terlambat ea :)
cakap pasal contest ni kan. dianjurkan oleh http://itikkejam.blogspot.com
so mesti la ada syarat syarat yang kena ikut kan. alaaa senang jek. kacang ! hehe;p


  1. Buat satu entri dengan title “CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM”
  2. Tempek banner contest pada ENTRI dan SIDEBARsepanjang tempoh peraduan berlangsung dan link banner tersebut kepada entri ini.
  3. Upload sekeping gambar korang pakai baju raya yang paling cun hensem meletop kebaboww, tak kisahla raya tahun bila pun yang penting dalam gambar tu mesti adakorang seorang sahaja. Gambar satu kampung tanak eaa...
  4. Nak edit sikit-sikit tu bolehla... Jangan edit sampai tak nampak macam manusia sudah.
  5. Tag 3 orang member blog korang (inform diorang sekali tau, jangan tag senyap-senyap pulak)
  6. Nak follow ke tanak follow belakang kira. takde paksaan punya :) pergi la ke blog dy eyh


Tempoh peraduan sepanjang 1 SEPT hingga 17 SEPT 2010. 2 pemenang dengan gambar paling kreatif akan diumumkan pada 19 SEPT 2010.

kena tag lagi ! aduii. haha okay okay saya kan rajin ! :)

okay ? saya dah buat kerja .

now ! tadaaaa ! gambar tak ensem pun :)


wait wait . ada cerita sikit tentang baju raya aq nie
aq panggil baju raya nie BRLM
amacam ? sedap tak ? hahaha
taknak tanya ke apa maksud BRLM ? alaaaa,tak payah tanya la , meh aq bagitaw
BAJU RAYA LAST MINUTE
haha. nak tahu kenapa aq gelarkan baju raya nie camgini
korang pandai pandai la baca entry aq yang dulu dulu uh ;p
*actually itikkejam tak suruh pun buat cerita segala jadah nie. tapi nak kongsi gak nama baju nie,baru top ! hahaha :D