THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, August 31, 2010

bertukar !

Blog aq sekali lagi bertukar wajah
haha!
aq pun tak taw cantik ke tak kan
aq main sebat jek template apa tah
ada kaler pink pink gitu kan ? haha
takpelah kan, kita melembutkan sikit blog alep ni. biar kasi nampak jiwa tisu sikit
wukakaka

merdeka ! merdeka ! merdeka !
bagi aq yang belum spm lagi, merdeka belum lagi la
nanti lepas dah habis spm, baru lah betul betul merdeka
haha

Sunday, August 29, 2010

kenangan tak mungkin dilupakan

tahun ni tahun ketiga raya tanpa Allahyarhamah Gesah
rindu nye dengan tok. rindu sesangat
tak sangka yang tok akan pergi dulu
ingat lagi masa tok masih hidup
tok seorang yang kuat semangat
walau tok sakit,tok tak pernah nak tunjuk yang tok sakit kat depan kami semua
tok sentiasa nak tunjuk yang tok kuat walau tok tengah sakit
suruh pergi buatkan air,tok pergi buatkan. macam2 lagi la
tok tak pernah nak hampakan kami semua cucu2 tok
masa kami balik kampung,tok lah orang pertama kami jumpa dulu
tengok tok tersenyum masa tuh, seronoknyaaaaa
masa puasa,masa semua orang ada,tok sentiasa tersenyum sebab semua anak ngan cucu tok ada berkumpul kat kampung
ingat lagi masa buat barbeque,tok selalu marah kami sebab bising sangat sampai tok nak bersembang pon susah,tapi kami degil,kami bising jugak
tok diam jelah tengok gelagat cucu2 tok nih, tapi tok masih tersenyum
bila raya dah habis and kami nak balik rumah kat johor
tok macam masam sikit, yelah nanti rumah sunyi
tapi tok tak cakap pape pon
sebelum balik tok mesti bagi duit kat kami yang nak balik jauh nih
tak bagi 10ringgit mesti seringgit. takpe kami tak kisah :)
tok selalu pesan 'nanti cuti sekolah,balik kampung taw'
kami selalu ingat pesan tok

tapi
bila kami balik kampung,tok da takde
tok dah pergi dulu jumpa Allah
kami tak sempat nak cakap yang kami minta maaf and sayang kat tok sesangat
kami jauhh
masa makcik telefon yang tok tengah nazak,kami dah risau and packing baju nak balik
10 minit later, makcik call and cakap tok da takde
tok ! Tok !
masa uh air mata lah yang pertama jatuh sambil diiringi 'inallillah inaila hiroji'un'
masa dah sampai kampung ,kami tengok tok dah terbaring kat atas katil tok
semua orang termasuk anak2 tok and cucu2 tok sedih sangat
ekal datang and tengok muka tok untuk kali terakhir
ekal nak cakap
ekal sayang kat tok sangat2 and rindu kat tok !

dulu tok lah orang yang rapat ngan ekal
tapi tak sangka tok dah pergi
nanti balik kampung mesti dah tak meriah.tak boleh rasa ketupat dengan rendang tok
lagi penting nak cakap selamat hari raya tok,nak salam tangan tok
tok .. sedih sangat :(
takpelah,walau tok dah pergi,tapi tok sentiasa kat hati kami semua
berbahagialah tok di 'sana'


semoga tok ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman
amin

Saturday, August 28, 2010

=.= mood hilang



tak sangka kan pakai baju kelas sendiri punn kena palat
terima kasih kepada anda anda kerana menghina baju kelas anda sendiri
tak sangka aq kan anda anda ni
penat jek bayar RM25 ringgit semata mata nak memalat baju kelas anda sendiri
terima kasih sekali lagi
sebab aq pakai baju kelas pun sebab baju sekolah aq mak aq basuh and takde langsung baju sekolah nak pakai
ada korang tanya kenapa ?
okay. suda !

now turn cikgu pula
okay, mood aq masa uh memang down gila
lagi2 after cikgu aq cakap camginie

cikgu: Alif,kenapa awak tak pakai baju yg jenis berkoler ? semua lelaki pakai baju berkoler, awak je tak pakai, nak jadi perempuan ke awak ye ?

tak sakit punnn hati aq
cuba korang bayangkan korang kat situasi aq
depan kelas dy cakap macam gitu
okay? aq faham mungkin ada yang tak suka bila aq tulis post nih
tapi aq nak tulis gak. kisah apa aq .
sambung balik
masa uh ade yang ketawa and ada yang tengok jek aq
kepada yang mengertawakan aq : terima kasih banyak banyak okay 'kawan'
time uh memang aq malu gila lah kan
dahlah kena palat and now kena malukan dengan cikgu sendiri
T_______T
masa uh semua yang bergelar kawan takde sorang pon datang kecuali azri
thanx okay kawan :)
aq mengaku masa uh aq rasa nak menangis *sukehati korang nak ckp aq gembeng or what
tapi tak menangis punnn
so mood aq masa kelas dy memang tak baik selama dua masa
=.=
geram+sedih masa uh. tak sangka an cikgu sendiri cakap macam gitu
tapi tak nak pula tanya kenapa aq beli baju takde koler
aq nih jenis orang yang tak suka buat kerja tanpa ada sebab

lepas rehat
mood aq kembali okay bile kawan kawan aq buat lawak depan aq
sekali lagi thanx a lot :)



nie satu lagi hal yang buat mood aq ilang
huh~ pelik betul lah
dah sah terang tang tang yang video kat Facebook uh hasil upload-an orang lain
aq cuma share jek
tak pasal pasal kena maki dengan budak Biadap nih
aq punn tak faham lah
alah. biasa lah,budak baru nak up ber-facebook
layan jelah~~

__________________________________________full stop

Wednesday, August 25, 2010

saya datang lambat tadi. anda ?

huarghhhhH~ lambat lagi pergi sekolah hari niee
T____T
padan muka kau Alep,siapa suruh tido lepas sahur
hahaha!

tapi nasib baik tak kena hukuman or nama kena tulis
kira bernasib baik lah jugak kan
tapi masa aq nak masuk sekolah uh
dahla masa tuh semua budak ada kat perhimpunan
pheh! aq dengan buat muka comel yang teramat sangat masuk lah perkarangan sekolah and berdiri sorang sorang kat dataran budi sambil mata melihat keindahan matahari tanpa pedulikan mereka sedang duduk di perhimpunan . HAha
kawan sekelas aq boleh senyum senyum kucing nampak aq datang lambat
hoho. takpe takpe. hari nie hari aq, esok lusa hari kau :p

okay . nak bagitahu masa kat sekolah tadi tak belajar langsung kecuali Akaun
=.= siod . baik aq takyah pergi sekolah tadi,at least orang tak lah tengok kecomelan muka aq datang sekolah sebab bangun lambat
haha !

tapi tadi sesi talkative dengan mereka mereka kat sekolah memang best ! haha
membuatkan aq lebih kepoh dari yang biasa . [?]
bhaha !
okay lah.

__________________________________________________full stop


tanpa diduga

nak tergelak pun ada an
nak kembang kencup buntut pun ada
haha !

okay okay mesej ni act aq terima dah lame tau
mula-mula budak ni tak bubuh gambar dy yang betul
so aq pun balas la tanpa ada kemusykilan kan
tapi, bila hari ni aq bukak facebook aq
dapat 1 mesej dari budak ini
aq pun bukak lah kan tanpa keraguan
sekali ! dua kali ! tiga kali ! dy bubuh gambar real dy dalam facebook nih
hah! hamik kau Aliff haikal
nih la budak yang admirer
*perasannya kau Alep aq kat sekolah
so agak terkuzat kezut jugak lah dibuatnya
macam mana dy boleh dapat e-mail facebook aq
haha!
takleyh nak buat apa lah kan
redha je lah ~
so aq pun balas lah mesej dy yang berbaur kepujian uh
haha!
okay okay . terima kasih daun keladi,lain kali puji lebih lagi
:D
_______________________________________full stop

Monday, August 23, 2010

kau nak baca ? suka hati kau lah.

kau dah minta maaf kat aq
tapi still mengutuk menghina kat belakang aq
haha ! macam tuh ke cara kau minta maaf ka aq ?
go damn u . go to kubur lah dengan kau punya minta maaf
tak lapar la dengan minta maaf kau
and aq tak kisah lah lost kawan macam kau
tak mati punnn...
lepas nih takyah lah nak sibuk sibuk buat muka manis kau depan aq
meluat sei ~
kata aq macam macam . haihh~ pelik kud dengan kau nih
sudah lah wei
hari tu kanmain minta maaf kat aq and bla bla
last last kau yang buat dajal kat aq kan
huh~
nasib baik kawan baikk kau sampaikan kat aq
kalau tak. mesti lah aq taktaw kemanisan mulut kau tuh *tapi ecely busuk kau tuh kan ?
okay okay. kau baik aq jahat
puas ? damn shit lah kau

pssst : kalau kau atau sekutu kau baca blog and post ini
jangan nak tergedik gedik mesej aq and marah aq
blog aq suke hati lah nak tulis apa kan ? kau kisah apa
ada aq kisah ? bla bla bla bla bla bla

_______________________________________________full stop

Sunday, August 22, 2010

untuk anda balqis

tag for balqis

Saturday, August 21, 2010

ohh tutorial

aq semakin pening kepala
macam mana nak faham buat tutorial nih
yelarh kan
dah 4blog aq usha and belajar cara nak pasang tutorial
tapi tak boleh boleh jugak
haigoooo~
tapi ada lah juga tutorial yang aq pass
hehe:)
senyum sampai ke mata tau
:D
tengok lah perubahan blog aq nih
cantik ke tak ? haha
cuma aq rasa nak tukar background dy la
tapi nanti lah :)

kepada si blogger yang arif pasal tutorial nih
keep in tacing tacing lah dengan aq
haha~

_________________________________________full stop

Friday, August 20, 2010

masuk contest :)


nak bercontest lah ! haha
sejak bila entah aliff haikal suka bercontest
haigooo~
tapi takpe lah kan
budak baru nak up
hehe
syarat syarat nak masuk contest simple je lah:
  1. mesti menjadi follower ____dia____
2. Membuat satu Entry yang sesimple mungkin letak Gambar Happy Moment anda bersama yang tersayang atau sesiapa sahaja yang penting ada muka anda dan juga Banner Contest pun cukup

3.
Tagkan dua orang kawan anda.

4.
Letakkan link contest anda dibahagian komen Entry ini sahaja..dishoutbox tidak diambil kira..

hah! senang kan ? haha
so jom lah reramai masuk :)
gambar yang dipertaruhkan: jeng jeng jeng
*happy kan ?
hahaha!
okay. gambar ditaken masa our school buat lawatan pergi UTHM
so?kitorang menghappykan diri dengan photoshoot la
hehe:)

psttt! aq yang di anak panahkan tuh .
hah! macam terencat kan?
haha!

okay. masa untuk kita tag kepada insan yang bertuah
siapakh mereka ? jeng jeng jeng
*anda berdua telah di tag :)

tarikh close pada 26 september 2010

_____________________________________________full stop

Thursday, August 19, 2010

tak pandai meniaga ke hape hah

tadi petang aq follow bapak aq pergi bazar ramadhan kat bandar
terpaksa okay T_T

(kejadian kat bazar ramadhan)
aq : abang, kebab daging 1 eyh
penjual : okay dekk,tapi tunggu jap eyh,tengah buat
aq : takpelah, saya pergi pusing2 1 bazar dulu . nanti saya datang hamik

so aq pergi lah cari makanan lain dengan bapak aq
dah habis beli and pusing satu bazar tuh
aq pergi lah balik gerai burger yang aq pesan kebab tadi tuh

aq : bang, kebab daging yang saya pesan tadi mana
penjual : kebab ? dekk, abg tak jual kebab , abg jual roti john
aq : lorh? tadi kan saya pesan kebab pastuh abg yang cakap ada. sekarang dah takde dah? putar alam betul lah +__+
penjual : abg salah dengar lah

bapak : cakap lah takde dari tadi !
aq : dahlah ! hehh

aq dengan bapak aq pon blah dari gerai tuh dengan geram yang amat sangat
baru puasa yang keberapa dah pekak badak
susah betul lah
habis basah ketiak aq nak pergi cari gerai yang jual kebab daging kat nun hujung sana tuh

shitttt T_____T

___________________________________full stop____________________

Wednesday, August 18, 2010

tak padan dgn kecik +__+"



Nama: Aliff danial
umur : 4 tahun

okay. straight to the point jelah kan
dy nih adik bongsu aq and the gedik one
haha!
tengok and see
kecik kecik dah pandai berfacebook !
haihhhh~

psssst! motif sebenar nak tunjuk betapa modennya anak sekarang ni
:D
_______________________________________________full stop

english memang terhebad!

soalan BI paper 1 tadi memang blank kepale hotak aq taw
dahlah soalan section B dy mcm hape tah !
memang langsung takde idea
so aq main bantai lah apa yang keluar masa uh
i'm repeat : memang takde idea langsung !

Pengawas pekse: okay para pelajar. masa menjawab tinggal lagi 10 minit
aq: what ?!


so masa nih memang secara otomatik idea idea yang tah dari mana datang
and masa tu lah aq siapkan
fuhhhhh~
aq hentam lah . grammar tah ke mana , tense sume ntah ke mana
janji aq siap even hancus ! haha
aq memang dah booking masa ntuk kena ceramah percuma nanti
+__+"

_____________________________________________full stop

Tuesday, August 17, 2010

contest datang menjengah :D




okay okay
aq telah di tag oleh fieqa tentang contest nih
semua dialu alukan masuk, hehe! termasuk aq yang mmg byk gila gambar black and putih
haha! the rule nak masuk kat cnie. nah! aq bagi .
baca leklok ea. jangan rebut2 nak baca. xD

  • Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
  • Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
  • Anda hendaklah meng-Upload gmba hitam dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
  • Anda hendaklah menjadi salah sorang follower beliau...
  • Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
  • Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
  • PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post ini yup... nanti sy xtau plak.. nak tinggalkan link uh click kat this blog :)
*aq pertaruhkan gambar yang tak CANTIK nih
biar lah kan. janji nie diri aq and black and white kan ?
hehe
motif gambar: frust kot! :D

nak tag siapa ek ? urmmmm
okay okay at least seorang kan ? so boleh lah tag lebih seorang kan
hehe :)
dan kepada semua follower blog ekal eyh :)
nak lebih lanjut bout this contest boleh beurus niaga bersama dia
________________________________________________full stop

Monday, August 16, 2010

F U C K !

F = Fokus
U = untuk
C = capai
K = kejayaan
cuma nak bagitau esok aq ada trial spm
tak CUAK pon +___+"
~grrrrr~

pastuh aq boleh lagy online
  • facebook
  • myspace
  • blog
  • and the last yahoo massenger

apa nak jadi lah kaw nih aliff haikal
orang lain sibuk belajar * kottttt!
haha!

sudah sudah. cuma nak mintak kat korang 1 jek
boleh tak ? boleh lah kan
doakan aq berjaya dalam trial nih lagi lagi dalam subjek
  1. Bahasa Melayu
  2. Bahasa Inggeris
  3. Mathematics
  4. Sains
  5. Sejarah
  6. Agama Islam
  7. Additional Mathematics
  8. Prinsip Akaun
  9. Perdanganga

AMin~
_______________________________________full stop

Sunday, August 15, 2010

do u have a mukaBUKU?

Do u have a facebook ?
you lah ! sape lagi i tanya
bhaha!
owkeyh owkeyh
kita kembali ke alam realiti. haha!
siapa yang takde facebook jangan baca !
hah! sahlah anda anda nih ada facebook kan
eh eh. jangan tipu ! berdosa nyah ! haha

sekarang nih facebook makin fofular meh
baik orang dah nak mati,baru nak idup or orang yang mati hidup semula .*errr ade ke ?
boleh kata semua lah ada facebook
siapa yang takde facebook uh, dikatakan ketinggalan zaman ?
yeker ? ntahlah.
tengok kan dah melalut ! grrrr! +__+

sebenarnya aq cuma nak cakap jek yang
  1. kakak aq
  2. abang aq
  3. aq
  4. adik aq(13 yo)
  5. adik aq(11 yo)
  6. adik aq(9 yo)

semua dah ada facebook
hah! yang kecik kecik cili padi adek aq uh pun tergedik gedik suruh buatkan facebook
gedik u know! dahlah kecik. pergi bukak buku jelah kan
takyah nak buat facebook facebook nih
tapi almaklumlahhhhh~~ apa gunanya kawan mereka di sekolah kan?
so, sebabkan aq nih taknak buatkan mereka mereka facebook
mereka mereka nih mintak lah kawan mereka buatkan
balik sekolah jek ' tepi tepi! aq nak bukak facebook aq'
huh! gedik kan. baru umur 11 and 9 tahun
takpelah Aliff haikal. adek kaw jugak kan . haha!
lagi 1, mak aq pon ada hajat nak buat gak facebook!
haha! shhhhhhh~~ +___+""

________________________________________full stop

Friday, August 13, 2010

award lagi :)


waaa~ dapat award pulak :)
thanx pada nursuhailysulaiman coz give ekal award
eh eh . ada syarat lah afterr dapat award nih . huhu
takpe takpe. senang jek kerjanya .
kena tag award kepada 5 orang blogger yang lain
siapa kah dia ? ehehe. aq nak bagi kepada
  1. fafa
  2. eciz
  3. azli
  4. candy dandy
  5. anis
okeh. bereh ! amik taw korang korang
second syarat: jawab soalan yang diberikan
ohh. senang ! hehehe
blog aku nie da cukup cantik lom ek?
  • blog awak cantik lah. susunan gadget dlm blog awak kemas :)
ape lg yg patut aq buat/+ supaya blog aq lg cantik ?
  • urm saya rasa tak payah kot. dah cantik . hehe

bereh !
kalau nak tengok owner blog nih click nursuhailysulaiman

_________________________________________full stop


buka mata luas luas dan baca !

da Rules EkalDude Blog

blog nie diwujudkan untuk aq menulis apa yang aq terfikir and apa yang berlaku dalam kehidupan aq
so,bila dah baca apa yang tertulis nih, zippppp ur mouth as u zipppp ur jeans .
thank you :)
jangan tersinggung etc kalau post blog aq nih ada yang menyinggung perasaan korang, aq tak amik risiko eyh, nak baca teruskan,tak nak baca close this blog
->aq anggap korang setuju eyh dengan syarat ekaldude blog .
gracias,gamsahamnida,

___________________________________________________________

okei . mesti korang tertanya kan nape lah aq tiba tiba copy and paste rule blog aq
act,aq ade sebab lah kenapa aq copy and paste besar besar rule blog aq nih
sebab nya ada lah seorang reader blog aq nih yang tetiba sound aq
sebabnya aq story kisah dy kat sini
haih ? aq hangin sungguh lah dengan orang yang camginie
padahal rule blog aq top of the side rite ?
buta ke apa hah .
nah ! hamik kaw aq buat besar besar
biar terbeliak biji mata kaw.
geram tawu tak. padahal takde pon aq tulis nama dy kat cnie kan
and follower blog nih taktaw kan sapa yang aq maksudkan
orang cmginie kan perasan lebih taw
konon cerita dy akan jadi 'hot topic'
heh ! perasan lebih. okei okei aq taknak lah geram geram sangat kan
bulan puasa . tak baik marah marah, kang sikit pahala aq
huhhh~
ntuk the other reader yang maybe akan menjenguk blog nih
even orang dekat or jauh .
read my rule first !
thanks :)
_________________________________________________________
(you have received one message from bla bla bla bla)
x: taknak gado nan aq tapi tulis cite aq kat blog ko tu..tak cari gado ker namanya ? aq malas la nak cakap banyak..lagi pon puasa..cukup lah dosa aq sebelum nih dengan ko..aq nak lepas nih kalo aq bukak lagi dah takde post tuh.. agak agak ade lagi,mmg ko yang tol2 cari gadoh nan aq

Aku: ko baca tak rule blog aq ?

x: jahat2 aq aib2 ko kat depan dak2 nih. ade ker aq tulis kat mana2

Aku: aq tak amik risiko eyh . aq dah tulis rule blog aq kat situ and ko sure dah baca kan. so aq malas la nak berdebat and gadoh nan ko. cuba baca rule aq leklok. lagi 1,nama ko takde kan ? orang pon taktaw lah

x: dak2 ni bukan bodoh.takkan lah ko nak sound dak yang tak pernah cari pasal ngan ko..kalo memang tak puas hati tengok aq,cakap lah depan depan..so aq taw lah nanti.. itu baru aq aib2 kat dlm kelas..kalo aq plak wat benda yang sama cam ko wat kat aq, pe yang ko rasa ? ni yang wat aq tak puas hati nih

Aku: aq tak kesah ah, aq dah tulis pon kan rule blog aq, so takyah nak bsing2 .. k . tq

x: dahlah malas aq nak tambah2 lagi. kalo ko rasa yang ko buat sume tu betol,buat lah. tapi kalo mulut dak2 nih de sampaikan kat aq pasal ko tulis , aq takkan berdiam diri

Aku: sape jek nak amik tawu hah? takdenye. tak penting lah. ko takyah nak takot sangat ah. citer uh bukan macam citer yang femes k.dorang baca pon ada pulak dorang nak amik tawu..heh . lagipon kelas kite beberapa jek yang tawu sal blog aq.. fyi. blog aq life aq,kalo tak suke takyah nak tergedik gedik bukak. len kali baca rule dulu. aq taknak ko tetibe serang aq. huhhh ! tq

x: masalahnya aq pon taktaw lah blog ko kalo dak2 nih tak bagitaw aq. ah suka hati ko lah

Aku: kecoh habis 'budak2' ko sampai nak bagitaw blog aq kat ko kan, pastuh ko pon tetibe nak serang aq . haihhhh . aq tak kesah lah nak baca ke apa kan, tapi aq da tulis kan kat rule blog aq. ko nak aq taip balik rule blog aq bg ko baca ?. ko paham tak reality of life ?takde jadah ko nak marah marah aq . dah lah ! puasa kan

x: suka hati ko lah
____________________________________________________________

see ?
ko tak puas hati ke hape weyh , aq tak kisah langsung lah
sape suruh ko bukak and still baca blog aq . pastuh taknak baca rule pula !
tetibe nak sound aq. tak kurang ajar pon cara kaw lah !
lagi 1, setahu aq 'budak2' yang dy maksodkan uh hanya dua orang jek tahu sal blog aq
aq malas la kan nak tuduh2. tapi aq tak suka lah
kawan kan ? takkan kawan nak makan kawan
lagi pon kita sekelas kan .
__________________________________________full stop !

Wednesday, August 11, 2010

gila ! killer punya soalan ~


*aq taktaw kalau gambar ni ada kena mengena tak
haha!


huh !
hanya tu yang aq boleh komen ntuk paper perdagangan tadi
sumpah soalan kertas dua susah tahap nak died!
kalau kertas 1 boleh lah jugak aq skor tapi part paper dua, maai!
memang aq taktaw lah boleh dapat A+ ke tak

tak kot . haha!

aq tengok reaksi kawan2 aq masa jawab paper dua tadi dah macam tengah membuang haha ! berkerut kerut sampai ada yang nak menangis tengok soalan yang susah tahap nak died uh
huh!

agak2 yang boleh aq jawab uh, aq jawab lah
tapi kalau yang takleh nak jawab uh,
apa lagi kan
aq guna lah ilmu menilik aq ! haha
tembakkkkkkkkkkkkkkk !


see ? aq taktaw lah cikgu aq nanti nak tanda paper paper kami

kalau tak menangis mesti rasa nak bakar jek kertas tuh
hahaha! so. d conclusi is paper perdagangan tadi susah nak died x___X _________________________________________________full stop

mereka di tag award :D






tag award kepada mereka
sebab blog mereka cantik dan memberi sumber inspirasi aq nak menaip
:D

kepada follower yang rasa blog mereka cantik dan tidak di tag award
sila beri tau aq ok :)
hehe
jangan kecik hati oke
aq akan alwayz upgrade tag award kepada blog yang cantik2 nih
so. dun worry be happy :)

____________________________________________full stop

chioo !

Tuesday, August 10, 2010

sudah sudah L

puasa esok lah
trial lusa pulak
cikgu saya cakap berkat jawab perekse masa puasa
hope :)
__________________________________________________
pagi pagi dah buat mood aq hilang masa sekolah
thanx for ur kindness for make me moody +___+''
and thanx for made me anger all of the day
tapi tak lama pon sebab ada kawan kawan yang buat mood aq ceria even sekejap jek
sayang korang !
__________________________________________________
mozilla selalu wat masalah bila aq nak on9 facebook
so terpaksa lah aq shut down pc and tukar ke lappy
memang tak nyusahkan pon
+__+"
_________________________________________________
tak terlambat kan nak ucapkan
selamat menyambut ramadhan
Al Mubarak
puasa puasa jangan nak ponteng ja
c[=

Monday, August 9, 2010

manja taik kucing dan award :)

bila puasa kita kena mencegah dari buat maksiat kan ?
tapi masa berpuasa boleh berpegang tangan antara lelaki ngan pompuan
baik takyah puasa kan !
hari ni memang sumpah lah menyampah aq tengok aksi mesra mereka ni
dalam kelas pulak uh . jeng jeng jeng !
and yang paling buat aq naik nyampah,mereka berdua nih puasa lak uh
haihh . pelik kan ? tengah puasa leyh buat aksi manja manja
tak batal ke puasa mereka ?
apa nak jadi lah kepada mereka berdua ni kan
aq pon malas nak cakap depan dy kan aksi manja manja uh haram
tapi aq malas nak cari gaduh dalam nak dekat trial nih
so . aq lepaskan lah dlm blog tersayang aq nih
cecepat lah insaf wahai kamu kamu
sesungguhnya perbuatan kamu kamu itu haram !
+___+""

full stop_______________________________________________

awak ! award lah ! haha !
terimas kepada syafa :)
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa:


okei ? nak tag kat sume follower blog ekaldude
semua okei :D
amik taw :)

Sunday, August 8, 2010

couple and scandel ?

couple ?
couple ?
couple ?

best sangat ke kapel nih ?
oke oke aq tak nafikan kapel nih memang best !

aq mula start berjinak jinak dengan kapel nih masa umur aq 14 tahun
what ? mudanya . tak sangat kot . haha!
mula mula kapel uh memang lah malu malu ayam kan dengan minah kita uh
tapi bila dah dalam sebulan dua uh mula lah jalan sesame lah, balik sekolah sesame lah
normal normal jek , orang baru nak kapel kan
aq pun tak cakap aq tak buat . :D
and then mula lah cakap pasal rancangan masa depan
tak faham ? tipu ! c[=
oke oke ! pasal kahwin kot :D
haha ! memang best sangat masa kapel sebab kita rasa disayangi dan menyanyangi
sampaikan fone pon takleh nak berenggang dengan kita kan
haha !

tapi nih kisah dua taun dlu.masa indah dahulu . dahulu okei
after aq dah clash nan ex-minah aq nih
huhh ! dan sejak tuh aq rasa macam dipermainkan dengan minah uh jek
mana taknya kan ? dlu masa kapel ckp iloveu imissu
tapi bila dah clash ihateu
aq clash pon after dapat tahu minah aq nih main kayu balak belakang aq
hamboii ! perempuan kan. tak cukup dengan 1. nak tambah 1 lagi
dengan member rapat aq pulak uh . hei !
apa lagi kan, bila aq dapat tahu n benda uh pon diperakui oleh ex-minah aq
aq terus lafaz talak lapanbelas kat dy
nanges ? oh tidak !
watpe aq nak nanges kat perempuan yang tak kenang budi

after ape yang happen, rasa benci kat golongan nih pon muncul dalam hati aq
aq rasa macam nak mainkan pulak perasaan perempuan nih
biar diorang rasa mcm mana aq rasa
aq pun mula lah pasang skendel banyak banyak
and bila dah bosan , aq ceraikan dorang
jahat ? oh tidak !
lepas dah lama aq wat kerja nih
mula lah rasa kesian kat golongan nih kan
sebab kan ex-minah aq , mereka mereka pulak menjadi mangsa
so sekarang . aq dah insaf and mula setia pada yang 1
i try and i try

Saturday, August 7, 2010

blank page !

korang pernah kena blank page tak bila nak bukak blog sesiapa ah ?
pernah kan ?
apa rasa nya ? bes kan ? rasa cam nak hempok jek pc nih ke lantai
kalau boleh la kan
haha!
dahlah nak tunggu berjam jam, pastuh nak buat apa apa un takleh sebab semua nya blank
nasib baik otak aq tak blank gak .! haha
geram betul aq, kalau satu dua page yang keluar takpe lah
nih sampai berpuluh puluh blank page yang keluar
taknak fedap pulak kan
last last aq malas nak tunggu aq terus restart balik pc aq
huhh ! naseb la kalau pasnie pc aq jem or slow
sabar je lah kan bila kena lagi macam nih
nak buat camne kan
aq pon tergesa gesa nak click off,last2 keluar lah blank page yang banyak bagai nak rak
haiih !terpaksa lah tunggu depan pc
haha !

nama blog yang menyebabkan blank page nih terpaksa dirahsiakan :)

okei. cin cau :D

uknown !




pssttttt! pink VS purple
haha!
jangan la ketawa ea :p


waaa~
takde keje kita cari kerja kan ?
so ni lah kerja aq masa lapang !
hahaaaa
capt gambar sendiri pastuh puji diri sendiri
'yaAllah, ensemnye aq !''
haha!
nak tunggu orang puji, haihh, berkedut kot :D

___________________________________________________full stop

tadi kat sekolah best woo !
ahha. nak tawu kenapa ?
sebab cikgu ramai tak masuk n tak belajar lah hari ni
kalau belajar pon BM dengan BI jek
serupe jek takyah gi sekolah kan ? haha
takpelah. da nama pon sekolah ganti, nak wat camne kan
tadi jugak , akhirnya settle gak pasal gambar untuk masuk dalam majalah sekolah*rujuk post menjadi photographer tak bertauliah
terima kasih lah kat korang semua yg bagi kerjasama walau di saat akhir
tak lah setiap minggu aq nak kena bawak kamera gy sekolah kan
kalau kene rampas ! naiyaaa wooo, tak pasal pasal kamera tah kemana gambar tah kemana
haha!

okei , cincau :)

Friday, August 6, 2010

finally babe n dude ! :D


*psssst! perasan tak ?
yang tak jadi lagi banyak dari yang jadi
haha!
kantoi aq buat banyak kali
shhhh~~

finally !
alhamdulillah lepas dua bulan aq belajar nak wat origami nih
akhirnya menjadi gak origami aq
haha !
betapa bahagianya hati aq bila first time aq dapat wat due origami
walaupun cacat sikit
biar lah kan . dari aq taktaw langsung !
hoho
thanx zulhani sebab sudi jadi 'pelakon' untuk aq rakam kaw buat origami uh
taknak tanya ke mcm mana aq boleh memecahkan kebebalan otak aq nih ntuk wat origami nih?haha !
alah. takyah tanya lah. lambat ! haha
hari tuh , aq dah booking time tuk c zul nih ajar aq buat origami nih
so dy dengan senang hati sudi nak ajarkan
aq nih jenis yang memang otak bebal sikit. ajar mcm mana pon takleh nak go kan
so aq ambik insiatif iaitu merakam apa yang zul nih wat
and kat rumah aq pon tengok lah rakaman yang aq rakam uh
and the result is : dua origami yang menjadi di samping adik adik mereka yang tak cukup sifat uh. haha !

full stop __________________________________________________

awak awak . puasa nak dekat lah
tak sabar pulak. hehe!
so ? sesiapa yang rasa ada buat salah kat sesiapa*aq pon tak terkecuali lah better mintak maaf sebelum puasa . lebih barakah . aha!
so belum terlambat ntuk aq ucapkan kat semua followeriest blog ekaldude
Selamat Menjalani Ibadah Berpuasa
Buat Amal Banyak banyak :)

okei . cin cau :D

Thursday, August 5, 2010

masa 4 talent :D




takde kerja sambil mengedit gambar
dah takde kerja sangat kan
taktaw lah cantik ke tak edit aq nih
pssst!
saje nak tunjuk bakat
diam taw
HAha !

never be apart
alone like a rubbishh
ade kena mengena ngan life aq ke ?
hahaHAHA
biarlah rahsia :)

Wednesday, August 4, 2010

trial spm dan facebook :D

peperiksaan percubaan perdagangan spm 2010 daerah kluang dipercepatkan
whattt ??!
awal gila kaw tawu tak
hari tu cakap pekse start 16.8.2010
tup tup dengar berita hanya pD dicepatkan
taknak huru hara kan perasaan aq masa uh
dah lah masa belajar aq suka main main
hambikkk kaw aliff !
baru sekarang kaw rasa nya kan
apa lagi
gi lah belajar !
hahaha
*kata hati: takpe takpe. lagi seminggu. lilek jek

haduiii.
kenapa lah dipercepatkan ?
tapi takpe lah. kalau lambat lambat sangat kang tak pasal2 aq lupa semua kan
haha
dahlah PD nih senang kacang !
haduiii +__+"
__________________________________________________full stop :)

apa perasaan korang bila tetibe tgh asyik berchatting kat facebook ada orang IM korang and cakap korang sundal ?
tak geram kan ? tak macam setan pon perangai kan ?
salam tak bagi. tetibe IM aq maki maki aq
apa punya dajal lah orang mcm gi tu kan
aq punya sebaik umat nih diperdAjalkan oleh sya*bukan nama sebenar
senang lenang dy jek tetibe IM aq and call aq sundal
malas la nak citer lebih kan apa yang aq n dia maki kan dalam uh
haha ! tak baik untuk pengetahuan korang :p
so ? the conclusion is =berhati hati lah main facebook tuh !

oeki? cin cau :)

Tuesday, August 3, 2010

tak suka lah aq !

aq paling tak suka bila orang yang tak pandai nak simpan rahsia ni
aq pon bukan lah jenis orang yg memang simpan gila rahsia seseorang uh
tapi tak lah sampai nak canang kat orang lain rahsia uh
kan han*bukan nama sebenar !
kaw dah tawu aq tengok video cut tari nan ariiel peterporn
kaw nak canang kat semua kawan kaw
memang agak tak kurang ajar kan kaw nih
aq tengok pon bukan sebab apa, tapi aq nak tawu gak mcm mana video uh
kalau aq tak tengok, tak boleh lah nak komen/kutuk/maki c cut tari nan ariel uh
cuba lah fikir sebelum kaw canang citer kat orang lain
dah tawu uh. diam sudaaaa. tak perlu nak bagitau kat kawan baik kaw
pastuh kawan baik kaw uh pergi lak canang cter kat orang lain kan
memang lah korang nih ! agak tak macam setan pon
geram jek bila aq tengok taw. rasa nak ramas jek muka korang berdua nih
memang jenis tak pandai nak simpan rahsia kan !
+___+!
full stop .
_______________________________________________________________
aq dah kena mula tidur awal lah
mata aq dah mula melengkung ke dalam mcm orang sakit
mana taknya. on9 sampai pukul 4 pagi
mana tak nya bagi effect kat mata kan ?
so aq ambik inisiatif terbaik. iaitu tidur sebelum pukul 12 malam
haha !
so, terpaksa lah aq facebook-ing,blog-ing,ym-ing,chat-ing sebelum pukul 12
and sekarang aq sudah mula nak fokus pada trial aq
so, kalau aq tak update blog, paham paham sudaaa.
haha !

oke . cin cau :)

Monday, August 2, 2010

ask for forgiveness :)

nak mintak maaf pasal entri sebelum nih . terlalu lucah untuk pelajar sekolah mcm aq melihat
haha !
so dengan suka hati aq nak edit balik gambar uh
kesian lah kan kalau yg bukak blog aq nih bersama ibu bapa mereka
kang tak pasal2 dorang pikir anak dorang bukak web lucah
aduyaii ! maap ! aq x berniat pon
maap maap. heeee !

eh eh !
spm dah nak dekat lah !
trial apa tah lagi kan
haduyaiiii.. takod takod takod
doakan aq boleh buat semua soalan tuh ea !
:))

Sunday, August 1, 2010

KD=perempuan jalang ?




mesti korang dah tengok kan gambar dua orang jalang nih
lagi2 yang perempuan uh
nampak sangat kan haus seks
mana tak nya , belum kahwin dah berani nak comolot depan umum
tak tahu malu ke minah ni ? dy kan dah terkenal kat indonesia malahan di Malaysia jugak
tapi , disebabkan gambar ni, terus kena hentam !
padan muka kau jalang
dah tak tahan dah ke nak comolot uh ?
kata nak kawin tak lama lagi
tunggu je lah kan ? bukan nya susah mana pon
tapi sebab dah takleh nak kawal nafsu kan ,
pening kepala aq tengok jalang nih ek
baru jek bercerai dgn laki dy, dah buat hal
kesian pun ada gak kat anak anak dy
apa lah perasaan dorang kan kalau kena hina or kutuk kat sekolah
mesti rasa macam nak bunuh diri kan ? haha !

lagi 1 hal, bukan hensem mana pon jantan nih
setahu aq lah kan, anang uh lagi hensem kut kalau nak compare dgn jantan nih
haihhhh , manusia lah kan. nafsu lain lain
haha !
pape pon lah kan
korang rasa nak maafkan dy tak even dy dah minx maaf kat umum ?
dulu aq fikir dy nih "perempuan alim'' sebab kawan dgn dato' ct
tapi, hampehhhh jek !
so ? rasa sokong and suka kat KD nih , aq delete delete delete delete !
watpe kan nak suka perempuan takde maruah ni, buat dunia huru hara jek
maksiat terang terangan . haihhh ! MASYAALLAH

oke . chioooo